fredag den 29. juli 2011

Salget af økologi vokser i SuperBrugsen

18 år efter, at SuperBrugsen skabte det økologiske boom i Danmark, gennemfører kæden en stor kampagne, der bl.a. omfatter 20 procent rabat på over 500 forskellige økologiske varer

Under mottoet ?Økologi - Her, der og allevegne? indleder SuperBrugsen en ny stor kampagne for økologiske varer 1. august.

Da er det 18 år siden, at kæden skabte det folkelige gennembrud for økologien med massive prisnedsættelser på de økologiske varer og markant markedsføring. Det skabte et boom i salget, som siden er vokset år for år. Siden da har det været vigtigt for SuperBrugsen, at være førende indenfor økologi.

?Trods generel tilbageholdenhed hos forbrugerne bliver interessen for økologi ved med at vokse. Alene i 1. halvår af i år er salget øget med 4 procent,? siger Helle Mikkelsen, food- og nonfoodchef i SuperBrugsen.

Helt konkret giver SuperBrugsen i uge 32, 20 procent rabat på alle økologiske varer.

Og i hele august vil der være ekstra ordinært mange gode tilbud på økologi. Dertil kommer mange aktiviteter, eksempelvis smagsprøver i de 260 butikker over hele landet.

Med den nye kampagne Økologi - Her, der og allevegne vil SuperBrugsen tydeliggøre, at kæden har et meget bredt udvalg af økologiske varer, der er til at betale. Med over 500 økologiske varer på hylderne, er der altid noget for enhver smag og man finder dem overalt i butikken.

Yderligere information: Food- og nonfoodchef Helle Mikkelsen, 51 59 36 21.

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, SuperBrugsen,

torsdag den 28. juli 2011

Den Økologiske Madkaravane besøger Sagnlandet Lejre

Den Økologiske Madkaravane kommer og laver mad sammen med publikum i Sagnlandet Lejre 2. - 4. august.

Den Økologiske Madkaravane slår lejr i Sagnlandet i Lejre 2. - 4. august og tilbyder Sagnlandets gæster en økologisk madoplevelse ud over det sædvanlige. En madoplevelse, som gæsterne selv tilbereder sammen med Madkaravanens kok.

I Madkaravanen får man nemlig selv fingrene i råvarerne. Man er med til at snitte og smage på grøntsager, kød, brød og saft på nye måder, og man tilbereder råvarerne så enkelt som muligt.
Man kan også få sig en snak med den økologiske landmand og Madkaravanens kok.

I Sagnlandet Lejre er Den Økologiske Madkaravane del af årets tema om mad, der sætter fokus på fortidens nordiske gastronomi fra en tid, hvor økologi var for alle.

- I oldtiden var økologi hverdag for alle og tilsætningsstoffer begrænsede sig til lidt salt. Dengang var nordiske råvarer og urter ikke højeste gastronomi, men almindelig hverdagskost, og derfor er vi glade for sammen med Madkaravanen at formidle økologiske råvarer med nordisk baggrund, siger formidlingsansvarlig i Sagnlandet Lejre, Ane Jepsen.

Madkaravanen laver mad kl. 11, 13 og 15 og for at være med, skal man tilmelde sig et af holdene på www.madkaravanen.dk. Så er man sikker på at få plads.

Sagnlandet Lejre giver 33 procents rabat på sæsonpas til de 150 første deltagere, der melder sig til via Den Økologiske Madkaravans hjemmeside.

Billedtekst: Alle er velkomne, og der er altid plads til en til. Madkaravanen serverer maden direkte fra bålgryden og folk spiser ved langborde uden dug. Enkelt og rustikt.

Tid og Sted: Sagnlandet Lejre 2.-4. august kl. 11, 13 og 15.

Tilmelding: www.madkaravanen.dk

For yderligere oplysninger kontakt:
Ane Jepsen, formidlingsansvarlig i Sagnlandet Lejre: 46 42 49 46/51 34 69 21
Henrik Schilling, kommunikationsansvarlig i Sagnlandet Lejre: Tlf. 46 42 49 41 / 21 24 04 87

Fakta om Den Økologiske Madkaravane
Bag Madkaravanen står seks økologiske gårde, der har sat sig for at slå et gevaldigt slag for økologien. Fra maj og frem til september tager Den Økologiske Madkaravane ud på gader og stræder i det danske land for at give danskerne en oplevelse med økologi. De rejser teltet på madfestivaler, til byfester og på torvedage. Madkaravanen vil aktivt inddrage og vise de besøgende de mange fordele ved økologi og give oplevelser, der inddrager sanserne. Her kan alle se, mærke og især smage økologiske kvalitetsråvarer.

Læs mere her

tags: råvarer, kommunikation,

fredag den 22. juli 2011

Durlevs Gourmæt holder ikke ferie

Durlev's Gourmæt holder åbent alle dage hen over sommeren sommeren og det samme gælder mellem jul og nytår..!

Lad os levere jeres frokost mens kokken har ferie - og det har vi stor succes med. Vi nyder nemlig at opfylde netop jeres behov for en sund og varieret frokost og det holder os på stikkerne mht. service og kvalitet.

Jeg kommer naturligvis gerne forbi til et uforpligtende besøg hvor jeg tager smagsprøver med fra et af vores køkkener.

Jeg ser med glæde frem til at præsenterer jer for Durlev?s Gourmæt, og her høre hvad vi i givet fald kan være behjælpelig med.

Du er meget velkommen til at skrive til mig på salg@dg-mad.dk eller ringe på 30 36 12 56. Ha? en dejlig dag.

Læs mere her

tags: nytår,

Mistanke om tilfælde af botulisme

En 16-årig dreng fra Københavnsområdet er indlagt under mistanke om fødevarebåren botulisme.

Fødevarebåren botulisme er en sjælden, men alvorlig madforgiftning, som normalt viser sig 12-36 timer efter, at man har spist mad med det giftige proteinstof (præformeret toksin).

Forgiftningen skyldes et neurotoksin (nervegift) der under uheldige omstændigheder kan dannes i madvarer. Botulismebakterien udvikler luft, når den vokser. Derfor vil en dåse med bakterien ofte bule ud i bund og låg.

Symptomer kan være svimmelhed, synsforstyrrelser, synkebesvær, talebesvær og i øvrigt lammelser herunder også af de muskler der er vigtige for åndedrætsfunktionen.

Der er mistanke om, at botulismen skyldes "Tofu" fra virksomheden Urtekram mindst holdbar til 26.04.2014 eller 10.05.2014 eller en vegetarisk postej af mærket Nutana, der er mindst holdbar til 25.04.14. Urtekram har efter underretning fra Fødevarestyrelsen trukket produkterne tilbage fra markedet.

Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen arbejder fortsat med opklaringen.

Hvis man har købt et af produkterne, skal man indtil videre ikke spise det, og man kan levere det tilbage i den butik, det er købt.

Kontakt :
​Kim Vandrup Sigsgaard, Fødevareberedskabschef, Tlf 72 27 66 06

Læs mere her

tags: København, euro, virksomhed, bakterie, Fødevarestyrelsen, 2014,

lørdag den 16. juli 2011

Spirer skal ikke længere varmebehandles

Fødevarestyrelsen ophæver nu anbefalingen fra den 30. juni om at varmebehandle spirer.
Det frarådes heller ikke længere at dyrke spirer derhjemme til eget forbrug. Hvis man vil være på den sikre side, bør man dog indtil videre undlade at dyrke og spise tidligere indkøbte egyptiske bukkehornsfrø.

Midlertidigt importforbud
Baggrunden er, at EU i sidste uge indførte et midlertidigt forbud mod import af bukkehornsfrø samt en række andre frø og spirer fra Egypten. Samtidig blev det bestemt at tilbagetrække alle partier af bukkehornsfrø fra Egypten fra perioden 2009-2011, som har været forbundet med sygdomstilfælde. Tilbagetrækningen er nu godt i gang, og situationen vurderes at være under kontrol.

Nærmere oplysninger om produkterne kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside under Tilbagetrukne fødevarer : http://bit.ly/n4eYWY

Læs mere om importforbuddet på Fødevarestyrelsen hjemmeside : http://bit.ly/rgVTSs

Se den tidligere anbefaling fra den 30. juni 2011 her : http://bit.ly/okjMlb

Kontakt:
​Annette Perge tlf. 7227 6592

Læs mere her

tags: 2009, 2011, EU, Fødevarestyrelsen,

torsdag den 14. juli 2011

Unik mælk i Irma

Kunderne i Irma kan nu vælge en særlig mælk, der kommer fra køer på een bestemt gård, nemlig Gyrup i Thy.

Gyrup Gårdmælk produceres af Nikolai Nikolaisen, der er 7. generation på slægtsgården Gyrup, som han driver sammen med sin kone Lisbeth og 3 medarbejdere.

Udover at gårdmælken kommer fra een bestemt gård, adskiller mælken sig også på en anden måde. En karton med Gyrup Gårdmælk er modsat anden mælk ikke standardiseret. Derfor varierer fedtprocenten efter køernes kælvingstidspunkter, af årstider, vejr og foder. Det betyder, at fedtindholdet varierer, almindeligvis mellem 3,0 og 4,5 procent.

Familien er andelshavere i Thise Mejeri, og hver dag bliver den friskmalkede mælk afhentet af tankbilen. Gyrup-mælken afhentes, opbevares og behandles adskilt fra anden mælk lige fra gårdtanken på Gyrup, og til mælken er tappet på kartoner på Thise Mejeri.

?Nærhed og kendskab til produkters oprindelse er blevet vigtigere for forbrugerne i de seneste år. Flere ønsker at vide, hvor deres fødevarer kommer fra som en modreaktion mod den industrialisering, der er sket af vores fødevarer gennem de seneste generationer,? siger varechef Ghita Christiansen, Irma.

?Samtidig er der sket en meget betydelig produktudvikling, så udbudet i mælkekøleren er blevet større og mere varieret, end det nogensinde har været. Med Gyrup Gårdmælk har vi nået det helt unikke, både med hensyn til smag, naturlighed og historie,? siger Ghita Christiansen.

Gyrup Gårdmælk fås i Irma og er blandt andet perfekt til jordbær, i madlavning, i kaffen, eller bare som et glas iskold mælk.

Yderligere information: Varechef Ghita Christiansen, 5159 3890

Læs mere her

tags: bilen,

tirsdag den 12. juli 2011

Selskabslokale midt på Islands Brygge..!

Hold jul, fest, bryllup mv. midt på Islands Brygge..!

Durlev?s Gourmæt kan gøre jeres kommende arrangement endnu bedre, ved at sørge for noget fantastisk mad.

Vi lejer desuden et fantastisk hyggeligt selskabslokale ud på Islands Brygge med udsigt til vandet og meget tæt på natteliv og transport, som kan danne ramme for jeres arrangement.

Eftersom lokalet ligger i så skønne omgivelser er det oplagt at starte med en kanalrundfart hvor vi kan sørge for champagne og udsøgte tapas på turen, eller benytte de grønne arealer ned til vandet med et picnictæppe og lækkerier inden middagen går i gang indenfor.

Hvis du sætter tid af til en samtale med os, så sørger vi for at opgaven er i trygge hænder derfra. På den måde kan du gøre det DU er bedst til, og vi kan gøre det VI er bedst til..!

Vi sørger for kok og tjenere under hele middagen, så I skal bare nyde festen..!

Menuerne på vores hjemmeside er blot forslag og kan tilrettes efter behov, smag og budget. Vi kommer naturligvis også gerne til et uforpligtende møde da vi kan meget mere. Du kan se i vores gæstebog hvad andre synes om vores arrangementer. Vi ser med glæde frem til at præsenterer jer for Durlev?s Gourmæt, og her høre hvad vi i givet fald kan være behjælpelig med.

Prisen for at leje af selskabslokalet ekskl. service er kr. 3000,- ekskl. moms.

Læs mere her

tags: Island, bryllup, moms,

lørdag den 9. juli 2011

Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffe

DTU Fødevareinstituttet har vurderet risikoen ved at bruge tang som fødevare. Vurderingen peger på, at flere tangarter indeholder sundhedsskadelige stoffer, og at især et højt indhold af uorganisk arsen, cadmium og jod i nogle tangarter vækker bekymring. Samtidig viser vurderingen, at der mangler viden på området.

DTU Fødevareinstituttet har vurderet risikoen ved at bruge tang som fødevare. Vurderingen peger på, at flere tangarter indeholder sundhedsskadelige stoffer, og at især et højt indhold af uorganisk arsen, cadmium og jod i nogle tangarter vækker bekymring. Samtidig viser vurderingen, at der mangler viden på området.

Der har de seneste år været mere og mere fokus på tang som fødevare. Det gælder både tang, der vokser i de danske farvande, og udenlandsk tang, som kan købes i butikkerne. DTU Fødevareinstituttet har vurderet risikoen ved at spise tang med særlig fokus på indholdet af uorganisk arsen, tungmetaller, jod og naturlige giftstoffer.

Vurderingen viser, at indholdet af de potentielt sundhedsskadelige stoffer varierer meget fra art til art. Mulige risici afhænger derfor af, hvilken tangart man spiser. De sundhedsskadelige effekter er primært relateret til længere tids indtag.

Tang kan indeholde uorganisk arsen og tungmetaller
Uorganisk arsen øger risikoen for kræft i blandt andet lungerne selv ved meget lavt indtag. Den videnskabelige litteratur på området viser, at butblæret sargassotang, der vokser i danske farvande, og den asiatiske hijikitang, der sælges kommercielt, har et højt indhold af uorganisk arsen.

Nogle udenlandske undersøgelser viser, at visse tangarter kan ophobe det giftige tungmetal cadmium, og et højt indtag af cadmium over mange år kan give nyreskader.

"Danskerne får i forvejen meget uorganisk arsen og cadmium, så fra et sundhedsmæssigt synspunkt er det vigtigt, at der ikke kommer nye kilder, der kan øge danskernes indtag", siger seniorrådgiver Max Hansen fra DTU Fødevareinstituttet.

Jod i store mængder er skadeligt
Mange tangarter indeholder store mængder jod, særligt kombutang. Hvis man gennem længere tid spiser tang med et høj jodindhold, kan man nemt komme til at overskride den øvre grænse for indtagelse af jod. I udlandet har der været flere alvorlige tilfælde af forstyrrelse af skjoldbruskkirtlens funktion, som skyldes kombutang.

Naturlige giftstoffer i tang
Udover at indeholde jod, uorganisk arsen og cadmium kan tang også indeholde naturlige giftstoffer som eksempelvis nervegiftene kainsyre og domoinsyre, der findes i enkelte udenlandske tangarter.

I Danmark kender man kun en naturligt forekommende tangart, der kan indeholde kainsyre. Det er søl, der også bliver solgt under navnene dulse eller dillisk. Det er ikke afklaret, om indholdet af kainsyre i søl er stort nok til at være sundhedsskadelig.

"Normalt anses de danske tangarter ikke for at være giftige, men det er en viden, der er dårligt videnskabeligt funderet. Den er primært baseret på, at vi i Danmark ikke har kendskab til nogen akutte tilfælde af forgiftninger ved at spise tang fra danske farvande. Vi kan derfor ikke afvise, at der er tangarter i danske farvande, som kan give alvorlige forgiftninger", siger seniorrådgiver Pelle Thonning Olesen fra DTU Fødevareinstituttet.

Næringsstoffer i tang
Tang indeholder også nogle vigtige næringsstoffer, og derfor kan nogle tangarter være et gavnligt supplement til danskernes kost, hvis man spiser dem i den rette mængde.

Kontakt
Seniorrådgiver Max Hansen, mxha@food.dtu.dk, tlf. 35 88 75 19
Seniorrådgiver Pelle Thonning Olesen, petol@food.dtu.dk, tlf. 35 88 72 09
Kemiingeniør, ph.d. Gitte Ravn-Haren, girh@food.dtu.dk, tlf. 35 88 75 64

Læs mere her

tags: Danmark, giftstof, udland, DTU, videnskab,

fredag den 8. juli 2011

Vestjyske æbler bliver til vin

En vestjysk æblevin har netop set dagens lys og er resultatet af et unikt samarbejde mellem to vestjyske producenter

111 flasker æblevin med en afrundet blomsteragtig duft og en let perlende karakter! De er det første synlige bevis på et samarbejde mellem vinproducenten Brage Vin fra Asp og frugtavlerne på Kræmmergaard i Bækmarksbro.

Regional Madkultur Vestjylland
Hos Kræmmergaard har de leget med tanken om en æblevin i nogle år, men ideen blev først realiseret, da frugtavlerne blev en del af foreningen Regional Madkultur Vestjylland og her kom i snak med Troels Juel fra Brage Vin.

- Brage Vin har både udstyr og licenser i orden, og så har Troels erfaring og ekspertise, så han har fungeret som vejleder for os.

Sådan fortæller Siri og Niels Peder Kræmmergaard, der glæder sig over at de har fået et nyt produkt ud af deres æbler. Smagsmæssigt er frugtavlerne også godt tilfreds med resultatet og beskriver vinen som en behagelig halvtør vin, der pga. koldgæring dufter, men ikke smager af blomster. Den vestjyske æblevin er velegnet som aperitif og til fisk, skaldyr og lyst kød.

Netværk nytter
Også Troels Juel glæder sig over samarbejdet med Kræmmergaard og resultatet:

- Jeg var nok aldrig kommet til at eksperimentere med æblevin, hvis jeg ikke var kommet i snak med Kræmmergaard. Men det er jo helt oplagt, at vi kan bruge hinandens råvarer og kompetencer.

Hos bestyrelsen for Regional Madkultur Vestjylland glæder de over at have fået et synligt og velsmagende bevis på, at der er et stort udbytte ved at være en del af et netværk. Æblevinen og samarbejdet mellem Kræmmergaard og Brage Vin er et konkrete resultat af, hvad der kan ske, når producenter mødes på tværs af fagligheden og tænker nyt sammen. Og det er sådanne initiativer, der er med til at øge både producenternes afsætning og mangfoldigheden af de vestjyske kvalitetsprodukter.

Kontakt for yderligere oplysninger:

Kræmmergaard, Siri og Niels Peder Kræmmergaard på tlf.9788 1034

Brage Vin, Troels Juel på tlf. 4025 5282

Formand for bestyrelsen i Regional Madkultur Vestjylland, Bent Gråkjær på tlf. 97 17 26 26

Fakta:
Regional Madkultur Vestjylland er et initiativ opstået i regi af samarbejdet Vestjyske Fødevarer og Oplevelser, der består af de fire kommuner Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Struer og Holstebro samt lokale LAG og Regionen.
Regional Madkultur Vestjylland arbejder sammen med en lang række andre medlemsregioner fra hele Europa aktivt for en positiv udvikling af den regionale madkultur ved at fremme produktionen, forarbejdning og salget af kvalitetsfødevarer, som er dyrket lokalt og/eller forædlet fortrinsvis på lokale råvarer og/eller er en del af den lokale madkultur. Læs mere på ww.culinary-heritage.com

Læs mere her

tags: Europa, Holstebro, Struer, Ringkøbing, råvarer, Lemvig, Skjern, faglighed,

torsdag den 7. juli 2011

Skybruddet kan smitte fødevarer

Mange restauranter, grillbarer og kantiner i Hovedstadsområdet har ved skybruddet i lørdags fået oversvømmet lagerlokaler og køkkener. Regnvandet er opblandet med kloakvand, som kan have farlige bakterier og virus med sig og forurene fødevarer.
​Fødevarestyrelsen har siden skybruddet fået mange henvendelser fra virksomheder og har vejledt om kassation af fødevarer og hurtig rengøring og desinfektion af lokalerne. Fødevareregion Øst har derfor nedsat en særlig gruppe, som følger op med kontrolbesøg, siger sektionsleder Anne Rahbek.

At lokaler og nabolokaler med fødevarer har været oversvømmet med kloakvand, er faktisk mere farligt, end hvis en rotte har været på spil, siger udbrudskoordinator Morten Lisby, og derfor har retningslinjerne været klare:

- Alle uemballerede fødevarer og fødevarer med papiremballage kasseres, fx. frugt og grønt og melsække.
- Emballerede fødevarer med vaskbar overflade rengøres og desinficeres fx. dåsevarer og vinflasker. Dog kasseres disse emballerede fødevarer, hvis de har stået i vand.

Der gælder samme retningslinier for emballageartikler, og service og bestik skal også desinficeres med kogende vand eller desinfektionsmiddel.

Lokalerne rengøres og desinficeres hurtigst muligt.

Virksomheder, som ikke har varmt vand som følge af problemer med fjernvarmen, kan midlertidigt skaffe nødforsyning af varmt vand ved selv at opvarme vand til rengøring og håndvask.

Kontakt
​Morten Lisby, tlf.: 7227 6333
Anne Rahbek, tlf.: 72 27 6265

Læs mere her

tags: restaurant, fjernvarme, infektion, virksomhed, bakterie, Fødevarestyrelsen,

Frisko giver gratis is på facebook - del glæden!

Frisko fejrer sommervarmen med kolde fristelser og smil på læben ganske gratis. Med den nye Facebook-applikation Share Happy kan danskerne nu give en gratis is til deres nærmeste.

Der bliver tænkt ud af køleboksen, når Frisko denne sommer giver anledning til varme sommersmil blandt danskerne.

Glæden spredes via Facebook, hvor alle med noget på hjertet kan glæde deres nærmeste med en sjov video-hilsen og en kølig is. Den heldige modtager kan herefter hente isen udenfor Facebook-universet- i nærmeste 7/11, ganske gratis. Der kan sendes en is per person.

Besøg Friskos Facebook side og send en gratis is til én du holder af.
Tjek: http://www.facebook.com/FriskoIs?v=app_178335042223861

20.000
kølige is og varme hilsner

Frisko har sat 20.000 is af til formålet, som der indtil videre - ikke overraskende er blevet taget varmt imod blandt Friskos Facebook-fans.

- Sammenhængen mellem is og smil er tydelig, understreger Jakob Knudsen fra Frisko og fremhæver sin personlige favorit, den Rainforest Alliance certificerede Magnum Ghana, som den varmeste nyhed på is-kortet.

I år har Frisko slået rekord med hele 12 nye is-varianter. Læs mere om nyhederne på Friskos pressesite: http://therevolt.dk/pressemeddelelser/frisko/danmark-ramt-af-mere-is-end-nogensinde-for/

Læs mere her

tags: Facebook, universet, pressemeddelelse,

onsdag den 6. juli 2011

Nøglehul med vokseværk

Bare to år efter introduktionen kender ni ud af ti forbrugere i dag Nøglehulsmærket. Der er dog plads til forbedring, for kun hver anden ved, at Nøglehullet dækker over budskaberne ?spar på fedt?, ?spar på sukker?, ?spar på salt? og ?spis mere fiber og fuldkorn?.

En ny undersøgelse viser, at kendskabet til Nøglehulsmærket vokser. Flere danskere kender til Nøglehulsmærket og ved hvad mærket står for, og hver fjerde dansker kigger nu efter mærket på turen rundt i supermarkedet.
Tilsvarende er tilliden til mærket styrket. Fra juni 2009 til april 2011 er danskernes tillid til Nøglehulsmærket steget fra 55 % til 70 %. Og tilliden til et mærke som Nøglehullet er vigtig. Nøglehullet skal netop fungere som en vejviser, der guider forbrugeren sikkert til de sundere alternativer på vejen rundt i supermarkedet uden at man nødvendigvis behøver læse det, der står med småt bagerst på pakken.
?Nøglehullet er en kæmpesucces for både forbrugerne og butikkerne. Forbrugerne vil gerne tage ansvar for egen sundhed, og Nøglehulsmærket hjælper til at træffe et sundere valg på et oplyst grundlag. Butikkerne har fået mange nye nøglehulsmærkede varer på hylderne, og omsætning af nøglehulsmærkede produkter stiger markant. Det er alt sammen med til at fremme en sundere udvikling ?, siger fødevareminister Henrik Høegh.
Undersøgelsen viser også, at halvdelen af befolkningen kan genkende et eller flere af de fire budskaber om fedt, sukker, salt og kostfibre/fuldkorn, der gemmer sig bag Nøglehulsmærket. Det tal vil Fødevareministeriet dog gerne have til at stige. Derfor gennemfører ministeriet i anden halvdel af 2011 kampagnen ?Hvad gemmer der sig bag Nøglehulsmærket?? i samarbejde med dagligvarehandlen. Her gør man forbrugerne opmærksomme på, hvordan mærket kan hjælpe dem på vej til at følge en række af de vigtige kostråd.
På baggrund af succesen med Nøglehullet arbejder Fødevareministeriet nu videre med at udbrede Nøglehullet, så mærket fra 2012 også kan gives til spisesteder, der vælger at servere sundere mad til danskerne.

Se undersøgelsen på www.noeglehullet.dk
Se PM fra sidste år
http://www.fvm.dk/Default.aspx?ID=18486&PID=167232&year=&NewsID=6072

Fakta
Undersøgelsen
om kendskab, kundskab og adfærd i forbindelse med Nøglehullet er blevet gennemført både før og efter konkurrencen i marts måned om ?Årets Nøglehulsbutik?.
Hovedresultater
1. For de indkøbsansvarlige sker der en kontinuerlig stigning i kendskabsgraden til Nøglehulsmærket fra 2009 til 2011 fra 57% i 2009, 83% i 2010, 88% i prætesten 2011 til 92% i posttesten 2011
2. Der er kun en mindre forskel på kendskabsgraden til Nøglehulsmærket blandt indkøbsansvarlige (92%), ikke-indkøbsansvarlige (87%) og den generelle danske befolkning (91%) - (posttesten 2011).
3. Flere end hver fjerde indkøbsansvarlige kigger specifikt efter Nøglehulsmærket, når de handler dagligvarer (29%).
4. Kundskabsniveauet ligger på 20%, når det justeres efter, at den enkelte respondent skal kende alle fire "rigtige" svar om Nøglehulsmærket. Justeres kundskabsniveauet efter, at respondenterne "kun" skal have sat kryds ved ét rigtigt udsagn, ligger niveauet af kundskab på 46%.
5. Fra prætest til posttest er der 13% flere indkøbsansvarlige, der "Ofte" køber nøglehulsmærkede madvarer, fra 23 til 26 procentpoint.
6. Tilliden til Nøglehulsmærket er styrket fra 2009 til 2011: 55% i 2009, 64% i 2010, 69% i 2011-prætest og 70% i 2011-posttesten. Ses stigningen i forhold til kendskab til afsender, influerer kendskab til afsender i mindre grad på tilliden til mærket.

Yderligere oplysninger:
Mads Frederik Fischer-Møller, Fødevareministeriet, Tlf. 5083 9587

For kontakt til fødevareministeren
Rulle Grabow Westergaard, særlig rådgiver: Tlf. 2220 1425

Læs mere her

tags: 2009, 2010, 2011, fødevareminister, 2012, omsætning, supermarked, konkurrence,

tirsdag den 5. juli 2011

Kendt makkerpar relancerer Tisvilde Bistro

Efter et par år fra væk fra Tisvilde vender restauratør Anders Buhl nu tilbage fra sit succesfulde engagement på Skovriderkroen. Sammen med sin mangeårige partner, kokken Kenn Meier, relancerer han byens bistro. Fremover er den rammen om både dejlig mad, underholdning, koncerter og spændende kulturbegivenheder

Anders Buhl har tidligere drevet bl.a. Helenekilde Badehotel, Tisvildeleje Strandhotel samt Hotel Havgården. Nu har han, sammen med kokken og samarbejdspartneren gennem mange år, kokken Kenn Meier, overtaget forpagtningen af bistroen ved Tisvildes biograf. Bistroen åbnede i begyndelsen af juni.
- Jeg har haft et par fantastiske år på Skovriderkroen i Charlottenlund som direktør for Banquetten og med mit eget Brasserie Bisous. Begge dele har jeg afhændet, så jeg sammen med Kenn kan fokusere 100 pct. på den nye Tisvilde Bistro & Bar. Og det er skønt at være tilbage, konstaterer en smilende Anders Buhl.

En fornyer med succes
Anders Buhls evne til at sætte gang i steder og adresser, som andre har opgivet, viser bl.a. årene på Skovriderkroen tydeligt. Tidligt på foråret 2010 åbnede han Brasserie Bisous i en del af kroen. Brasseriet fik lynhurtigt en stor og trofast kundekreds til sit mix af et enkelt men pikant køkken, kombineret med Nordkystens bedste dansefester anført af kendte DJ?s. Som direktør for kroens selskabsafdeling, Banquetten, har han sat nye standarder for selskabsarrangementer og underholdningstilbud, som f.eks. Dinner & Dance-shows, Live-talkshowet med kendte danskere osv.
- Det har været helt forrygende. Og det er glædeligt at se, at nye og gamle kunder allerede strømmer til i Tisvilde, siger Anders Buhl.

Klassisk bistro og husmandskost ud af huset
Bistroens lokaler er nyindrettede i sin helt egen blanding af svensk ødegård blandet med franske antikviteter. Mageligt tilbagelænet i de mange puder kan gæsterne glæde sig til at nyde de skønne retter fra Kenn Meiers køkken, der har sit udgangspunkt i det klassiske franske bistrokort. Alt er baseret på sæsonens bedste råvarer. Desuden tilbyder bistroen hver dag en dagens husmandskost, f.eks. stegt flæsk, wienerschnitzel eller fiske¬frikadeller. Disse retter kan også købes med hjem til ekstremt favorable priser.

Ambitiøst kulturprogram
Meier og Buhl har også søsat et ambitiøst underholdningsprogram for hele sommeren. Her inviterer bistroen på en række intimkoncerter med bl.a. Dodo and the Dodos, Jimmy Jørgensen og Danseorkestret.
I weekenderne glider aftenen langsomt over fra spisning til natbar, hvor kendte DJ?s som Dan Rachlin, Philip Lundsgaard og Joakim Hediger er garanter for den gode fest. Kunst-banko og teaterforestilling som dinnershow er bare nogle få af de utraditionelle punkter på det tætpakkede program.

---

Tisvilde Bistro & Bar er åben hver dag til og med 14. august 2011.
Resten af året holdes åbent fredag, lørdag og søndag.

----

Pressefotos vedlagt til frit brug ifm. omtale. Fotograf: Rune Backs.
På det gule close-up foto er det Anders Buhl tv. og Kenn Meier th.
Omvendt på andet foto!

Læs mere her

tags: biograf, direktør, 2010, 2011, talkshow, råvarer, koncert, sprog,

søndag den 3. juli 2011

Juli Information fra Restaurant Den Gyldne Hane ? Sjællands Odde

Juli måned byder på store og dejlige rødspætter, som vi serverer med dejligt tilbehør eller som vores populære specialitet ?Fyldt rødspætte ala Odden? til kr. 215,00.

Vi fortsætter i juli måned med flotte danske hummere, som serveres friskkogte naturel med tre forskellige hjemmelavede dressinger.

Hummerprisen er lige nu kr. 50,- pr. 100 gr. Hertil har vi mange dejlige Løgismose vine, som vi glæder os til at præsentere.

Til dem der kan lide kvalitets kød anbefaler vi dansk velhængt kalvefilet fra Himmerlandskød, hvor alle kødkvæg er under 24 måneder og har en formklasse der sikrer en høj kødprocent og kødfylde. Som tilbehør serverer vi sommergrønt og svampe til kr. 240,00. Vi anbefaler en dejlig hvidvin fra Languedoc ?Château de la Negly? til kr. 225,00. En skøn vinoplevelse.

Vi kan også anbefale en dejlig oksemørbrad på 225 gr. med bearnaise - eller rødvinssauce - salat, hjemmelavet pommes frites og dagens garniture for kr. 240,00 - eller wienersnitzel med pommes saute - diverse urter - skysauce for kr. 195,00. Til børn har vi 1 fiskefilet med pommes frites, remoulade og salat til kr. 75,00. Eller Johannes burger med oksekød, salat, tomat og agurker til kr. 75,00

Efteråret byder på flere skaldyrsarrangementer den 26.08., 16.09., 23.09., 07.10., 21.10, 11.11 og 25.11. Vi kan anbefale at bestille bord allerede nu. Vi har et stort og spændende udvalg af dejlige vine fra Løgismose, som matcher fiske og skaldyrsbuffeten.

Arrangementet består af en stor rigt varieret fiske- og skaldyrsbuffet med et væld af smagsoplevelser - som slutter med en lækker og spændende dessertbuffet for Kr. 490,- pr. couvert.

Skal du fejre en begivenhed hjemme kan vi tilbyde at levere spændende mad lige til døren. Koldt eller varmt. Mad ud af huset transporteres i kølebil.

Vi glæder os meget til at se dig/jer på Den Gyldne Hane.
Bestil bord på mail@dengyldnehane.dk eller ring på 59321800 eller 23423499.

Læs mere her

tags: Sjælland,

lørdag den 2. juli 2011

Kaffeeslskernes "must have" til sommerens festivaler

Festivalerne drøner derudaf, øllerne er kolde, musikken er høj, men hvad med kaffen? Hvorfor vælge instant kaffe eller pulverkaffe, når man kan få en tiltrængt ægte espresso?

Løsningen hedder Handpresso verdens mindste håndholdte espressomaskine. Hvis man kan pumpe sin cykel kan man også lave en espresso, alt man har brug for er varmt vand, som man jo skulle have alligevel til sin instant kaffe, f.eks. fra en termokande.

Man pumper Handpressoen op til hele 16 bar, fylder op til 50ml. vand på samt en espresso pude også kaldet ESE pods (det er en åben standard som alle producenter kan lave, man bruger dem også til manuelle espressomaskiner) trykker på udløser knappen, og ud kommer en espresso lavet på ægte malet bønner. Derudover er Handpressoen en sikker vinder, hvis man ikke vil gå ned på udstyret og imponere dem i teltet ved siden af.
God fornøjelse.

Lige nu er Handpresso på tilbud på Rigtigkaffe.dk.

Læs mere her

?Kulinarisk Rosenfeldt? mangler kun vejrgudernes velsignelse...

Kultivator Lokal fremstilling med omtanke

Med 40 tilmeldte udstillere og Vordingborgs ny-åbnede ?Verte Café & Brasserie som forpagter af festival-caféen tegner fødevarefestivalen ?Kulinarisk Rosenfeldt? til at kunne gentage succesen fra sidste år om verjguderne vil...

Fødevarefestivalen ?Kulinarisk Rosenfeldt?, der finder sted hvert år den første søndag i september på Rosenfeldt Gods ved Vordingborg, var sidste år velsignet med et gudsbenådet sensommervejr og 4000 gæster.
?Lige vejret er vi ikke herrer over, men resten af arrangementet har vi efterhånden rigtig god fod på?, griner tovholder Lise Bundgaard Jensen, Grønt Center. ?Vi har på nuværende tidspunkt 40 tilmeldte fødevareproducenter og kunsthåndværker, som søndag den 4. september vil stå klar ti til at fremvise og sælge alverdens lækre fødevarer og smukke kunsthåndværk. Og der plejer at komme flere til henover sommerferien?.
Festivalen arrangeres for tredje år i træk i samarbejde af en håndfuld af Region Sjællands fødevarenetværk, blandt andet den oprindelige initiativtager til fødevarefestivalen, Kulinarisk Netværk, og det for Vordingborg kommune lokale fødevarenetværk, Kultivator. Samarbejdet har været en stor succes, der har givet festivalen vokseværk med publikumsrekorden på 4000 gæster sidste år.

Nyåbnet lokal café varetager festivalcaféen

Også i den ?Regionale Café? hvor festivalgæsterne kan hvile fødderne og stille sult og tørst fortsættes den høje kvalitet fra sidste år, hvor Vordingborgs gourmetrestaurant, Restaurant Babette, lagde stilen an. I år vil caféen nemlig blive varetaget af den nyåbnede ?Verte Café & Brasseri?. Bag ?Verte? står det anerkendte gastronomiske makkerpar David Jensin og Thomas Stecher, der udover Verte driver den anmelderroste ?David's Café? i Stege samt ?Café Sommerspiret? på Geocenter Møns Klint og Fanefjord Skovpavillion på Vestmøn.
På dagen vil ?Verte? servere lækre café-anretninger baseret på de regionale råvarer, som er repræsenteret på festivalen. ?Vi glæder os til at være med og prøve kræfter med de mange spændende regionale produkter?, fortæller David, også kaldet Tapas-kongen fra Møn.

Sæt kryds i kalenderen!
?Så sæt kryds i kalenderen allerede nu og tag på kulinarisk oplevelsestur til Rosenfeldt Gods den 4. september kl 10-16!? lyder opfordringen fra Lise Jensen på vegne af arbejdsgruppen, ?vi garanterer, at der både vil være noget for øjne og smagsløg, når vi fylder Rosenfeldts smukke gårdsplads op med kvalitetsfødevarer og kunsthåndværk fra hele regionen.?
Ind til da kan der følges med i forberedelserne til ?Kulinarisk Rosenfeldt?, både på Facebook og hjemmesiden www.kulinariskrosenfeldt.dk.

Fakta:
?Kulinarisk Rosenfeldt? afholdes på Rosenfeldt Gods, Vordingborg, 4. september 2010 kl 10-16 og arrangeres af Kulinarisk Netværk, Kultivator lokal fremstilling med omtanke, Den lille turisme, Regional Madkultur Sjælland, Bondens Marked, Småøernes fødevarenetværk samt Rosenfeldt God


Læs mere her

tags: Bond, restaurant, 2010, Facebook, Sjælland, kunst, råvarer, Vordingborg, sommerferie,