mandag den 6. december 2010

Karolines Køkken starter online madskole

Nu vil Karolines Køkken lære danskerne at lave mad online. Det populære køkken går derfor i luften med en madskole fuld af små pædagogiske film og quizzer.

Karolines Køkkenkneb hedder den ny webbaserede madskole, der tilbyder unge og alle andre interesserede at lære nyt indenfor madlavningens kunst: Hvordan man blancherer, braiserer, sauterer, bruger husblas osv. Køkkenknebene består af små pædagogiske videoer og læringsquizzer, der trin for trin indfører brugeren i forskellige råvarer og madlavningsteknikker. Desuden kan man lade sig inspirere af stjernekokken Bo Bechs mange små tilberedningsfilm.

Vi har især haft de yngre generationer i tankerne, fordi vi ved, at de ikke får overleveret madlavningskompetencer fra deres mødre på samme måde, som det skete tidligere. Men de fleste kan have glæde af Køkkenknebene, siger Tove Færch, Karolines Køkken.

Man kan nemlig bruge Karolines Køkkenkneb på mange måder. Du kan vælge at gå systematisk til værks, eller du kan bruge Køkkenknebene som et slags opslagsværk, hvis du har et specifikt spørgsmål fx søger svar på, hvordan du skal udbene en lammekølle.

Sundhed skal nydes
Bag initiativet ligger et ønske om at gøre det nemmere for unge, børnefamilier og andre at leve sundt.

Vi tror på, at sundhed og nydelse skal gå hånd i hånd, og at det er enormt vigtigt, at de unge lærer at lave rigtig og velsmagende mad, hvis de skal få sunde vaner på sigt. God hjemmelavet aftensmad hører til i en sund livsstil, men det skal være nemt og hurtigt at lave, for de unge har jo travlt, tilføjer Tove Færch.

Chat og certificering
Karolines Køkkenkneb inviterer også til dialog og erfaringsudveksling mellem brugerne, ligesom der er mulighed for at invitere venner og bekendte til en eksamensmiddag i en bestemt kategori fx kød - og efterfølgende udskrive et certifikat som bevis på, at man har lært kunsten.

Det er en lille krølle, der mest er tænkt som et underholdende element, der kan give brugerne mulighed for at dele deres oplevelser og fremskridt udi madlavningens kunst med hinanden, siger Tove Færch.

Karolines Køkken har siden 2003 været en del af Arla Foods.

Se http://www.arla.dk/karolineskøkkenkneb

For
yderligere information og materiale ring til Tove Færch 8938 1674

Læs mere her

tags: 2003, kunst, Arla, råvarer, Arla Foods,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar