onsdag den 2. februar 2011

Valentine opskrift: Romantisk panna cotta med hjertechips

Valentins Dag holdes altid d. 14. februar, og det er efterhånden blevet en populær dag at fejre sammen med den og dem, man holder af. Den kan markeres med blomstergaver og røde roser, en romantisk middag for to eller måske en gaveæske med chokolade.

Man kan også servere en hjemmelavet og velsmagende kærlig hilsen til kæresten, konen, manden, børnene eller den bedste veninde. For eksempel denne romantiske panna cotta med bagte marcipan-hjerter.

Valentine panna cotta
(6-8 personer)

4 blade husblas
2 dl espresso eller stærk kaffe
75 g sukker
1 dl piskefløde

200 g Odense Mørk Chokolade
1 dl Marsala
1 1/2 dl piskefløde

100 g Odense Ren Rå Marcipan

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Smelt husblassen i den friskbryggede kaffe. Tilsæt sukker og rør til det er opløst. Kom fløde i, rør rundt og fordel espressoen i 6-8 små glas.

Sæt glassene på køl til espressoen er stivnet.

Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt chokoladen heri. Bland med Marsala og lad det køle af, så det er lunt, ikke varmt. Fordel chokoladecremen i glassene med espresso og sæt dem tilbage i køleskabet til cremen er stivnet.

Rul marcipanen ud til ca. 3-4 mm tykkelse og udstik 6-8 hjerter. Bag dem sprøde ved 200° C i ca. 6 min. og afkøl. Pynt glassene med hjertechips og servér.


Læs mere her

tags: Odense, chokolade, roman, Rom, Ford,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar