tirsdag den 21. juni 2011

Fødevarestyrelsen tager temperaturen på Købmanden

Når temperaturen stiger med sommersolen, skal der også skrues op for kulden i kølediske og kølerum hos købmænd og på restauranter. Sådan lyder rådet fra Fødevarestyrelsen, der i sommerferien er ekstra opmærksomme på, om supermarkedernes og restauranternes letfordærvelige varer kommer hurtigt på køl.
En vejlednings- og kontrolkampagne fra Fødevarestyelsen skal de næste tre måneder hjælpe virksomhederne med at holde hovedet svalt og varerne kølige i sommervarmen.

- Det er altid vigtigt, at letfordærvelige varer kommer hurtigt på køl og at de varme retter til senere brug bliver kølet hurtigt ned. Men i sommervarmen er der en mindre fejlmargen for forretningerne, understreger udbrudskoordinator i Fødevarestyrelsen, Morten Lisby.

Derfor går Fødevarestyrelsen ud og minder virksomhederne om, at de spiller hasard med kundernes fødevaresikkerhed, hvis ikke de hurtigt får varerne på køl og holder lave temperaturer i kølemontre og kølerum.

Fødevarestyrelsens fem gode råd til forretningerne

1. Vær opmærksom på, at de varer du modtager er kølet ordentligt ned fra grossisten og sørg for at få varerne hurtigt på køl.

2. Køb ikke flere varer hjem end du har kølekapacitet til. Hvis der er for mange varer på køl, kan det være svært at holde den korrekte temperatur for alle varerne.

3. Undgå at tage for store mængder råvarer ud fra køl, når der skal produceres og sørg for, at det færdige produkt kommer tilbage på køl hurtigst muligt.

4. Påbegynd nedkøling af madretter hurtigt og køl ned i små portioner, så det er muligt at nå fra 65 grader til under 10 grader på maksimalt tre timer.

5. Lav ekstra temperaturmålinger flere steder i kølerum, køleskabe og kølemontre for at sikre, at alle fødevarerne holder den korrekte temperatur.

Fødevarestyrelsens fem gode råd til forbrugerne

1. Tag en kølekasse med på indkøb, stranden og skovturen

2. Tjek temperaturen i dit køleskab

3. Få varerne hurtigt på køl, når du kommer hjem

4. Køl dine retter og eventuelle rester ned hurtigt

5. Lad ikke maden stå ude i solen, på køkkenbordet eller ved grillen.

Kontakt
​Yderligere oplysninger, udbrudskoordinator, Morten Lisby, tlf. 7227 6333.

Læs mere her

tags: restaurant, råvarer, virksomhed, supermarked, Fødevarestyrelsen, sommerferie,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar