mandag den 13. september 2010

1,5 mio. kr. fra EU til fiskespiseri

Nu skal der kunne købes sund fisk i forlystelsesparker, i gadekøkkener, på de nordjyske turistattraktioner og sågar under transporten dertil. Aalborg Universitet har efter indstilling fra vækstforum i Nordjylland fået 1,5 mio. kr. fra EU s Regionalfond til projektet Nordjyske Fisk med Oplevelse

Projektet Nordjyske Fisk med Oplevelse vil forbedre rammerne og styrke væksten for små og mellemstore virksomheder, der arbejder med fisk.

Aalborg Universitet, lektor Anna Marie Fisker:

- Vi vil give det nordjyske fiskerierhverv mulighed for at mødes med designere, forskere, kokke og ernæringseksperter, så de i fællesskab kan specialisere sig og lave radikal innovation inden for markedsføring, markeds- og produktudvikling af fiskeprodukter.

På trods af kostanbefalinger om at spise fisk og fiskepålæg flere gange om ugen, er det i dag de færreste steder, at det er muligt at købe et let, billigt, hurtigt og sundt måltid med fisk. Nordjyske Fisk med Oplevelse vil derfor arbejde på at finde frem til fiskeretter, der både kan spises på gaden, og som er nemme og hurtige at tage med.

Deltagerne i projektet skal gennem workshops- og seminarer finde frem til uudnyttede markeder inden for blandt andet nordjyske turistattraktioner, gadekøkkener men ønskeligt også i dansk togservice og stationskiosker og fødevareservice under sejltransport.

Projektet skal medvirke til at sikre en stærk og samlet nordjysk fødevareklynge ved strategisk og erhvervsorienteret at investere i ny forskningsbaseret viden inden for design, gastromi og oplevelser.

Kontakt:
Erhvervs- og Byggestyrelsen, specialkonsulent Lone Rosen, tlf. 3546 6426
Aalborg Universitet, Projektleder Anna Maria Fisker, tlf. 9940 9911

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar