onsdag den 1. maj 2013

Bryllupskagen du selv kan lave - trin for trin

Fritidskonditoren Christian Tønnesen, kendt fra Den Store Bagedyst på DR1, har sammen med bryllupskage-eksperterne fra Odense Marcipan kreeret en flot og smagfuld bryllupskage, man selv kan lave.

Den elegante bryllupskage på tre etager kombinerer smagen af mandelbunde, solbærfromage og hvid chokoladecreme med marcipanovertræk og en stilfuld dekoration med marcipanroser og satinbånd.

Det er en god idé at lave en planlægningsoversigt, når man ønsker at lave sin egen bryllupskage. Tjekke at man har alt udstyr, der skal bruges, og lave en indkøbsliste med alle ingredienserne.

Opskrift, ingredienser, forslag til planlægning og fremgangsmåde - trin for trin - finder du på:
www.odense-marcipan.dk

Billedtekst:
Fritidskonditoren Christian Tønnesen (th) fra Den Store Bagedyst har sammen med chefkonditor Peter Kofod fra Odense Marcipan lavet opskrift og udførlig vejledning i, hvordan du laver din egen bryllupskage.

Bryllupskage med solbær og hvid chokoladecreme

Ingredienser:

Bunde
200 g smuttede ristede hakkede mandler
15 æggeblommer
360 g sukker
1,5 stang vanilje
150 g mel
3 tsk. bagepulver
21 æggehvider
45 g kartoffelmel

Solbærfromage
6 blade husblas
500 g solbær (frosne, evt. fra egen have)
1 vaniljestang
50-100 g sukker
6 dl fløde

Hvid chokoladecreme
3 blade husblas
200 g ODENSE Hvid Chokolade
4 spsk. vand
100 g sukker
1 past. æg
2 past. æggeblommer
300 g piskefløde

Overtræk
800 g Original ODENSE Marcipan
300 g flormelis
60 g glukosesirup
Titandioxid (til at farve marcipanen hvid)

Pynt
Satinbånd
Original ODENSE Marcipan (til roser)
Pastafarve efter ønske

Forslag til planlægning
Torsdag bages kagebundene, cremen laves og kagerne lægges sammen og sættes på køl. Fredag eller lørdag dækkes kagen med marcipan og pyntes. Hvis kagen laves fredag og først skal serveres lørdag, skal den pakkes ind i husholdningsfilm. Kagen sættes på køl indtil servering og samles i 3 lag lige før servering.

Fremgangsmåde:

Bunde
Skold og smut mandlerne rist dem i ovnen 8-10 minutter ved 180° C.
Æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen piskes til en luftig æggesnaps.
Mel blandes med bagepulver og de hakkede mandler, hvorefter det vendes i æggesnapsen.
Æggehvider piskes stive, og kartoffelmelet vendes i. Vend hurtigt 1/3 af hviderne i æggesnapsen og vend derefter resten forsigtigt i æggesnapsen.
Dejen smøres ud på 3 bageplader beklædt med bagepapir. Bages ved 190° C i 20-25 minutter. Når bundene er bagt, stikkes ud med metalringe med en diameter på 14, 18 og 24 cm. Der skal være til 2 bunde i hver størrelse samt bånd, som skal rundt i kanten af metalringen. Gem resterne af bundene efter der er stukket ud.

Solbærfromage
Husblassen lægges i blød i rigeligt koldt vand.
Solbær koges med kornene fra vaniljestangen og smages til med sukker, derefter afkøles det let.
Den udblødte husblas vrides for vand, tilsættes og røres helt ud i solbærmassen.
Fløden piskes let og 1/3 røres i solbærmassen. De sidste 2/3 vendes forsigtigt i solbærmassen.

Hvid chokoladecreme
Opblød husblassen i rigeligt koldt vand. Smelt chokoladen langsomt over vandbad.
Vand og sukker koges til 121° C.
Vrid husblassen for vand og put i den varme sukkersirup
Pisk æg og blommer, hæld siruppen i æggene under konstant piskning. Fortsæt piskningen til æggesnapsen har stuetemperatur. Vend derefter den smeltede chokolade i.
Pisk fløden let og vend den forsigtigt i den nu stuetempererede æggesnaps. Start med 1/3 og sidenhen de resterende 2/3.

Opbygning af bryllupskagen
Placer en kagebund i metalringen skær nu et bånd af rester fra bundene svarende til højden af metalringen minus tykkelsen på 2 bunde. Placer kagebåndet rundt langs indersiden af metalringen. Fordel solbærfromagen på den nederste bund. Tilpas resterne af lagkagebundene oven på solbærfromagen og hæld den hvide chokoladecreme på lag nr. 2. Placer den sidste bund på kagen og stil den på køl til dagen efter.

Afpyntning
Marcipan og flormelis arbejdes sammen med glukosesirup. Bland med titandioxid for at få marcipanen hvid. Pak marcipanen ind i husholdningsfilm og lad den ligge til dagen efter.
Rul marcipanen ud til den har en tykkelse på ca. 3-4 mm. og betræk kagerne med den. Se hvordan du udruller marcipan og lægger den på kagen på www.odense-marcipan.dk under Den Søde Skole . Placer kagerne på en kageopsats og monter et farvet bånd rundt om kagen. Dekorer til sidst kagen med marcipanroser eller lignende.


Læs mere her

tags: chokolade, Odense, bryllup, Ford,

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar