søndag den 12. september 2010

Opskift: Hjertelig Valentin isdessert

Ny opskrift: Semi freddo ishjerter i kransekagehjerter er en
flot og smagfuld afslutning på en romantisk Valentins middag

Valentins Dag er altid den 14. februar, og dagen er opkaldt efter den romerske helgen Sankt Valentin. Oprindelig kom skikken med de kærlige kort på dagen fra USA og England, hvor kortene havde en funktion, der minder om de danske gækkebreve.

Efterhånden er Valentins Dag blevet en populær lille festdag, også i Danmark. Og den markeres med blomstergaver og røde roser, en hyggelig middag, levende lys på bordet eller måske en gaveæske med chokolade.

En romantisk Valentin-middag kan afsluttes med denne hjertelige isdessert:

Hvid chokolade semi freddo is i kransekagehjerter
(6-8 personer)

1 pose Odense Færdig Kransekagemasse

Sprøjt kransekagemassen ud i små hjerter på en bageplade og bag dem sprøde og gyldne ved 200° C i ca. 8 min. Afkøl dem på en bagerist.

2 æggehvider
100 g sukker
200 g Odense Hvid Chokolade
2 ½ dl piskefløde
Frysetørrede hindbær (eller friske bær)

Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i lidt ad gangen og pisk til marengsen er sej.
Varm fløden op til kogepunktet og smelt chokoladen heri. Afkøl hurtigt fløde og pisk den forsigtigt let og luftig. Vend marengsen i flødecremen.
Kom isen i små hjerteforme og sæt dem i fryseren i ca. 3 timer. En semi freddo is skal nydes halvfrossen.

Anret ishjerterne i de bagte hjerter og drys med lidt frysetørrede hindbær eller friske bær.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar