mandag den 22. august 2011

Det skal være sikkert at spise kosttilskud

Undersøgelser viser, at omkring 6 ud af 10 danskerne køber kosttilskud. De fleste kosttilskudsvirksomheder overholder reglerne og sælger sikre produkter. Alligevel må Fødevarestyrelsen jævnligt advare forbrugerne mod farlige kosttilskud eller ulovlig markedsføring af kosttilskud. Fødevareminister Henrik Høegh er klar med en ny plan, der skal føre til øget forbrugertryghed.

Fødevareministerens nye kosttilskudsstrategi indeholder seks initiativer, der skal bekæmpe farlige og ulovlige kosttilskud samt styrke indsatsen mod ulovlig markedsføring af produkterne. Det skal skabe større sikkerhed for forbrugerne og bedre forhold for erhvervet.
Der lægges i strategien navnlig op til en styrket indsats overfor salget af kosttilskud på internettet. Fødevarestyrelsen støder på mange tilfælde af salg af ulovlige og farlige produkter, herunder særligt på udenlandske men dansksprogede hjemmesider. Derfor er internethandlen et område, hvor man vil sætte ind med en særlig indsats, fortæller fødevareminister Henrik Høgh.
?Ulovlige og farlige produkter kan skabe utryghed hos forbrugerne og i værste fald kan de blive alvorligt syge af at spise dem. Samtidig kan snyderiet skade omdømmet for den hovedpart af kosttilskudsproducenter, der overholder reglerne. Derfor vil vi blandt andet øge indsatsen i forhold til salget af kosttilskud på internettet. Vi er i fuld gang med at styrke kontrollen for at komme den ulovlige handel til livs. Det er dog samtidig også vigtigt, at vi styrker forbrugeroplysningen, samarbejdet med erhvervet og samarbejdet med myndighederne i andre lande?, siger fødevareministeren.

De seks initiativer i fødevareministerens nye kosttilskudsstrategi er:

- Styrket kontrol af produktsikkerhed
- Styrket indsats overfor salg på internettet
- Styrket samarbejde i EU og i Norden
- Bedre opsamling af information om bivirkninger
- Bedre vejledning til virksomhederne
- Bedre forbrugeroplysning

For yderligere oplysninger:
Souschef i Fødevarestyrelsens ernæringskontor: Jens Therkel Jensen tlf. 72276680

For kontakt til fødevareministeren:
Pressesekretær Thor Seierø: Tlf. 2091 5901

Læs mere her

tags: internet, markedsføring, EU, fødevareminister, ulovlige, virksomhed, Fødevarestyrelsen, sprog, strategi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar