torsdag den 10. december 2015

Drik lidt mindre – og kom godt igennem julen


Sundhedsstyrelsen minder os i december om, at der er flere gode grunde til at overveje, hvor meget alkohol vi drikker til julefrokosterne.Julen er over os med julefrokoster og julefester. December måned er et af de tidspunkter på året, hvor danskerne drikker allermest. Men er der da nogen problemer i det Er det ikke bare sjovt

Nej, ikke udelukkende.

Stemningen bliver på grund af alkohol tit så høj, at man får sagt og gjort ting, som man ville ønske usagt og ugjort: En ud af tre har sagt eller gjort noget, som de bagefter fortryder. Fx har 18 % haft sex med en person, som de ellers ikke ville have været sammen med.

Selv om de fleste har oplevet at blive sjove og gladere af at drikke, så er det 40 %, der har oplevet at blive søvnige, og 17 % har oplevet at miste kontrollen på en måde, som de ikke kunne lide. Nogle gange bliver promillen så høj, at det kan blive decideret farligt: 14 % har været ude for uheld eller ulykker.

En ud af tre oplever, at det er svært at sige nej tak til alkohol. Det kan der være mange grunde til, men der ligger nok - mere eller mindre direkte - et pres på dem, der forsøger at sige nej tak til alkohol.

Andre kan blive generet af at være sammen med mennesker, der drikker for meget: 27 % har oplevet ubehagelige tilnærmelser, overfusninger og pinlige optrin i forbindelse med fester, 20 % har følt sig generet af familiemedlemmers fuldskab, 14 % af forældres fuldskab, og 49 % har følt sig generet af ubehagelig optræden på gader og andre offentlige steder.

Det er særligt skadeligt at drikke meget på én gang. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man holder sig under 5 genstande ad gangen – og at mænd højst drikker 14 genstande om ugen.

Så – Stop før 5 genstande til julefrokosterne – og kom godt igennem julen.

Læs mere her

tags: sex, december, ulykker, Sundhedsstyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar