fredag den 21. november 2014

Stegt flæsk er kåret som nationalret

Over 60.000 danskere har de sidste uger stemt på deres favorit til Danmarks nationalret. Stegt flæsk er kåret som nationalret med 27.893 stemmer. "Kåringen af Danmarks nationalret har sat gang i en debat om danske råvarer og vores fælles madkultur. Nationalretten er endt øverst på dagsordenen i kantinen på arbejdspladsen, rundt om middagsbordet og i medierne. Det er jeg glad for og stolt over," siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Over 25.000 følger nationalretten på Facebook, hvor der er blevet diskuteret livligt. 174.000 danskere har været forbi Fødevareministeriets kampagnesider danskernesmad.dk og nationalret.dk, siden kampagnen blev lanceret i oktober. Der blev stemt 63.263 gange i den nationale afstemning.

"Danskerne har valgt stegt flæsk som Danmarks nationalret. En ret, som jeg selv holder meget af. Nationalretten har været med til at begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter," siger Dan Jørgensen og forsætter:

"Dansk – og ny nordisk mad er berømmet ude i verden. Men hjemme i vores egne køkkener glemmer vi ofte vores madrødder. Nationalretten har været med til at genfinde og udvikle vores madtradition".

Danmarks nationalret som opskriftshæfte
Som opfølgning på Danmarks nationalret udsender Fødevarestyrelsen først i det nye år et hæfte med opskrifter på retter, der har deltaget i konkurrencen om danskernes nationalret.

Du vil også kunne finde retter på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Nogle af retterne vil blive præsenteret i forskellige versioner – der vil være sunde, lette og andre i vegetarversion.

Sådan stemte danskerne

1. Stegt flæsk - 27.893

2. Smørrebrød - 17.041

3. Hakkebøf - 7.625

4. Karbonader - 3.406

5. Brændende kærlighed - 2.423

6. Æbleflæsk - 2.276

7. Stegte sild - 2.113

8. Svinekotelet - 486

Stemmer i alt: 63.263

Læs mere her

tags: Danmark, retten, Facebook, råvarer, fødevareminister, Fødevarestyrelsen, konkurrence, stemmer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar