lørdag den 29. september 2012

Top kok tror på medaljer ved OL i madlavning

Top kokken , Mette Hvarre Gassner, der til daglig slår sine folder på Restaurant "Ti trin Ned" i Fredericia og som bl.a. er kåret til årets kok 2011 tror på medaljer ved det kommende OL i Madlavning ( The Culinary Olympic games) der afholdes i perioden fra d. 4- 10 oktober i Erfurt, Tyskland.

Jagten på medaljer indledes for alvor når OL i madlavning starter den 4. oktober i Erfurt, hvor det danske kokkelandshold deltager blandt 50 øvrige nationer. Her vil 14 af Danmarks dygtigste kokke forfølge barnedrømmen om at stå på medajleskamlen ved et OL. En drøm, som helte tiden fostrer nye talenter i kokkefaget. Og som altså kulminerer hvert fjerde år, når De Olympiske Lege er på programmet.

Lige nu er fokus er på Erfurt og de danske stortalenter er allerede i gang med forberedelserne. Ved det års OL i madlavning stiller Danmark med et reaktivt nyt og uprøvet hold i forhold til internationale konkurrence sammenhænge ikke des mindre består holdet af en stribe store profiler, som bl.a. årets kok 2011 og bronze vinder ved Nordens bedste kok 2012, Mette Havrre Gassner fra Ti trin Ned i Fredericia og årets kok 2012, Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel på Bornholm. Kendetegnede for det hele det danske kokkelandshold, er at alle har gastronomisk øje for detaljer og hang til pertentlighed.

Konkurrencen er hård
Talentmassen ved et OL er altid stor og specielt de øvrige skandinaviske lande og Tyskland og Frankrig har Mette Hvarre Gassner fra Ti trin Ned i Fredericia, store forventninger til. "Til trods for det har jeg en personlig ambition om at vinde medajler. Jeg er bevidst om at det bliver et langt sejt træk, der kræver, at alt går op i en højere enhed og at den gastronomiske linje, som er forankret i det nordiske køkken "spiller maks" på selve konkurrencedagene, fortæller Mette Hvarre Gassner.

Forskellige kategorier
Ved OL konkurrencers inden for en række forskellige kategorier, som bl.a. er koldt bord, menu, fest fad, varmt køkken og desserter inden for hvert kategori udloddes en række point - mellem 0-100 point. Efterfølgende kåres inden vinder inden for hvert af de forskellige kategorier.

Resultaterne kommer langt fra af sig selv
For Mette Hvarre Gassner,der er en del det danske kokkelandshold betyder det en arbejdsuge på langt over 80 timer om ugen. I hverdagene står Mette forsat bag gryderne i restaurant Ti trin Ned i Fredericia og i weekenderne træner hun sammen med den øvrige del af kokkelandsholdet. Så Mette ser frem til en mere rolig tid sammen med ægtefælden Rainer Gassner, som hun driver Ti trin Ned med, når OL er overstået.

Yderligere information kan findes på:
http://www.titrinned.dk
http://www.kokkelandsholdet.dk
http://2012.olympiade-der-koeche.de/en/press/press-releases.html


Læs mere her

tags: Danmark, 2011, Tyskland, restaurant, Frankrig, bronze, Bornholm, OL, 2012, Fredericia, skandinavisk, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar