lørdag den 4. december 2010

Gastronomiske prisoverrækkelser i Bella Center

Søndagen stod i madbranchens tegn i Bella Center, hvor Skandinaviens største fagmesse for mad og drikke åbnede til fire dage med blandt andet flere festlige mesterskaber. Førstedagen bød på kåringer af Årets Kok, Årets Tjener og danmarksmesterskaberne i Tør Cocktails og Flaring

I går åbnede dørene til Skandinaviens største og mest visionære fagmesse for fødevareindustrien, storkøkken og hotel–, restaurant & catering i Bella Center fire dage med det nyeste inden for madbran–chen.

TEMA 09 er ikke bare stedet, hvor branchens folk mødes for at præsentere deres unikke produkter og skabe nye relationer. Det er også her, de dygtigste viser deres kunnen inden for det gastronomiske felt.
Alle fire dage (22. februar 25. februar) byder på flere interessante mesterskaber og åbningsdagen startede med kåringen af Årets Kok, Årets Tjener og Danmarksmesteren i Cocktail/Longdring og Flaring.

Vinderen af Årets Kok er
Årets Kok er Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og årets store begivenhed i den gastronomiske verden her i Danmark. Konkurrencen har været afviklet siden 1992, og det er således 18. gang, at Årets Kok 2009 kåres.

Kenneth Hansen (i midten) fra Lübker Golf Resort i Nimtofte fik søndag overrakt prisen som Danmarks bedste kok af fødevareminister Eva Kjer Hansen. Med førstepladsen fulgte en præmie på 25.000 kroner og mulighed for at kvalificere sig til verdensmesterskabet for kokke Bocuse d’or i Frankrig.

2. pladsen gik til Tommy Friis (til højre) fra Molskroen i Ebeltoft, og det var sidste års vinder Allan Poulsen (til venstre) fra Henne Kirkeby Kro i Henne, der løb med 3. pladsen.

Årets Tjener
Det var ikke kun kokkene, der stod for tur, da der skulle deles priser ud. Også Årets Tjener–pris blev uddelt her på messens første dag også her stod fødevareministeren for overrækkelsen.
Søren Appel Hansen (i midten) fra Restaurant Frederikshøj i Århus blev kåret som Årets Tjener 2009.

Anita Kajhøj Ibsen (til højre) fra Molskroen i Ebeltoft gik med 2. pladsen, mens 3. pladsen gik til Tilde Maarbjerg (til venstre) fra Kong Hans Kælder i København

Det er brancheorganisationen HORESTA, som står bag begge prisuddelinger. Læs mere på www.horesta.dk.

DM i Cocktails & Flaring
Flasker, farver og frugter imponerede ved scenekanten, da Dansk Bartender Laug havde indkaldt eliten af danske bartendere til afvikling af danmarksmesterskaberne i Cocktail/Longdrink.

Vinderen af konkurrencen blev Hardeep Singh Rehal fra Cucumber Yum Yum i København. Sølv gik til Meik Pizziuti fra Ocean Club i København, mens bronze gik til Yvonne Kubach fra Y´s Café & Cock–tail Bar.

Ludvig Hammeken fra Zirkuz i København modtog årets Ungdoms–pris.

Til DM i Flaring var der tale om ren Tom Cruise, da de atletiske bar–tendere til pumpende rytmer jonglerede med både glas og flasker.
Vinderen blev Kasper Riewe Henriksen fra Bouncing Olive World.
Sølvmedaljen gik til Jesper Callisen fra Barwizards, mens 3. pladsen gik til Leonardo Flores fra Barshow.

Læs mere om TEMA 09 på www.tema09.dk
 

Læs mere her

tags: København, mesterskab, restaurant, Danmark, 2009, bronze, Århus, EM, Frankrig, Tom Cruise, fødevareminister, Eva Kjer Hansen, førstepladsen, Bella Center, konkurrence, Skandinavien, Mols, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar