mandag den 9. april 2012

Gratis Ben & Jerrys is til danskerne

Fairtrade is med god smag i munden. Tirsdag d. 03. april uddeler Ben & Jerry s uimodståelige isnyheder i anledning af den årlige Free Cone Day . Nyhederne fås i otte af landets Ben & Jerry s butikker, og så er de ganske gratis.

Sæt tænderne i den helt nye Ben & Jerry s is 'Oh My Apple Pie' med smag af æblekage og store stykker æble og tærtebund og prøv også nyheden 'The Vermonster' - en karamelrørt sirup-is med store stykker af pecan-nødder, hvis navn er inspireret af Ben & Jerry s hjemby. Begge is er 100% Fairtrade, ligesom resten af det kreative udvalg fra den alternative isproducent.

- Som et led i Ben & Jerry s fuldstændige dedikation til Fairtrade, er 'Free Cone Day' en fair måde at sige tak til de mange danske kunder og trofaste fans, siger Henrik Funder fra Ben & Jerry s, der lover masser af gratis is til alle, der kigger forbi en af landets Ben & Jerry s butikker.

Free Cone Day løber af staben i otte af de danske Ben & Jerry s butikker. Du finder dem i: Frederiksberg Centret, på Strøget i København, i Blockbuster butikken på Trianglen i København, på Store Torv i Aarhus, på Havnevej i Hornbæk, i Legoland, hos Kanalkiosken i Gilleleje, hos Camping Kiosken i Karresbækminde og på Café Fru Dags på Rømø.

I alle butikkerne er der gratis is fra kl. 12.

Hippie-tradition med mening
Free Cone Day er en tradition, som de to hippier bag Ben & Jerry s, Ben Cohen og Jerry Greenfield, startede tilbage i 1978, da de åbnede deres første butik i en renoveret tankstation i Vermont, USA. Den 03. april uddeles der i øvrigt gratis is i samtlige butikker verden over.

- Det er en helt grundlæggende del af Ben & Jerry s at gøre gode gerninger. Det ligger i vores ånd, og der har helt fra begyndelsen været fokus på social ansvarlighed, siger Henrik Funder.

Blandt andet har den alternative is-producent taget kampen op mod global opvarmning, et bedre havmiljø, etablering af Fairtrade-programmer og meget andet. Ben & Jerry s støtter også et særligt uddannelsesprogram, hvor unge mellem 18-30 år fra hele verden lærer, hvordan man bedst muligt udvikler løsninger, der forhindrer globale klimaændringer.

På Fairtrade-fronten er Ben & Jerry s med helt fremme. Fra i år er samtlige af Ben & Jerry s produkter i Europa blevet Fairtrade-cerificeret resten af verden følger trop i 2013. Så der er god grund til at kigge forbi en af de otte Ben & Jerry s butikker i frokostpausen og nyde en gratis is med god smag i munden.

------

Om Ben & Jerry s
Ben & Jerry s Homemade Inc. blev grundlagt i 1978 i en renoveret tankstation i Burlington, Vermont, USA af barndomsvennerne og de dedikerede aktivister Ben Cohen og Jerry Greenfield. De to venner startede deres is karriere med et $5 brevkursus i isproduktion fra Penn State University og en $12.000 investering (hvoraf $4.000 var lånte penge).
De blev hurtigt populære i deres lokalsamfund for deres innovative smagsvarianter lavet på frisk Vermont mælk og fløde og store portioner af forskellige ingredienser, som de mente smagte godt den pågældende dag! Selvom de sommetider var uenige om smagskombinationerne, var Ben og Jerry altid enige om, at de var i denne branche for at gøre godt i verden og more sig imens de tjente til føden. Som Jerry sagde Hvis det ikke er sjovt, hvorfor så gøre det

Ben & Jerry s blev lanceret i Danmark i 2005. Første Ben & Jerrys isbar åbnede i Frederiksberg Centret i 2006.

Et bedre klima står også højt på agendaen hos Ben & Jerry s. Blandt andet har Ben & Jerry s reduceret deres CO2-udslip ved at omlægge deres transportruter og ved at have udviklet en let nedbrydelig emballage. Deres bondegårde bruger i stigende grad vind- og solenergi, og selv køerne, der leverer mælken til Ben & Jerry s flødeis, er på vej til at blive gjort miljøvenlige gennem forskning i deres foder.

I alt har Ben & Jerry s afsat 2,4 millioner euro over en femårig periode til kampen mod klimaforandringer.

Samtlige af Ben & Jerry s produkter i Europa er Fairtrade-certificerede resten af verden følger trop i 2013.

Læs mere om Free Cone Day på Facebook: http://www.facebook.com/benjerrydenmark

Læs mere her

tags: USA, Danmark, euro, Europa, København, uddannelse, 2013, CO2-udslip, Facebook, Frederiksberg, Lego, klimaforandringer, 2006, penge, kreativ, Blockbuster, energi, miljøvenlig, sprog, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar