søndag den 5. maj 2013

Syddanske fødevareproducenter indvier Gram Slots nye velkomstcenter

Region Syddanmarks kulinariske spydspidser bliver de første til at indvie Gram Slots nye velkomstcenter. Det sker 7. maj, når Syddansk Fødevareklynge samler erhvervet til en konference med fokus på arbejdet med innovation, netværk og vækst.

Gram Slot har allerede manifesteret sig som Sønderjyllands oplevelsescenter for økologisk landbrug, gastronomi og kultur. Nu udfoldes et helt nyt velkomstcenter, som bliver et helstøbt oplevelsesunivers og dermed samlingspunkt og dynamo for både erhvervslivet og kulturen i Sønderjylland.

Indvielsen sker tirsdag 7. maj når Syddansk Fødevareklynge skaber rammen for udvikling af regionens kulinariske virksomheder til MAD&BAL på slottet. Godt 20 producenter sætter et hold eksperter i stævne og får fyldt værktøjskassen til virksomhedsdrift op med bl.a. salg, markedsføring, produkt- og konceptudvikling og eksport.

Konferencen er én ud af en række aktiviteter Syddansk Fødevareklynge tilbyder for at styrke og udvikle medlemmernes virksomheder.

Investering i fremtiden
Gram Slot får et velkomstcenter hvor gæster, samarbejdspartnere, turister og kunder bliver budt velkommen, serviceret og beværtet, men ambitionerne for investeringen rækker længere ud i fremtiden.

Vi investerer 3,5 millioner kroner i det nye oplevelsescenter og ambitionerne er at gøre Gram Slot til samlingspunktet for fødevarer, kunst og kultur i Sønderjylland, give lokal beskæftigelse, og forskønne området ved også at bevare de historiske bygninger, siger direktør Svend Brodersen, der håber, at konferencen også giver anledning til at styrke netværket blandt lokalt producerende virksomheder yderligere.

Når velkomstcenteret åbner for offentligheden 1. juli 2013 åbner den nye gårdbutik nemlig også, og den skal ikke alene være et fyrtårn og showroom for gårdens økologiske produkter, men også for regionens specialiteter fra kollegerne.

For yderligere information kontakt:
Andreas Cæsar Møller Jensen, projektkonsulent, Syddansk Fødevareklynge, andreas@syf.dk, 24988003.

Fakta

Gram Slot er et økologisk landbrug, der afsætter mælk, kartofler, mel, havregryn under det økologiske brand Gram Slot hos Rema 1000. Derudover har Gram Slot erhvervsaktiviteter som konferencer, hotel, ferieboligerne, events samt messer og markedsaktiviteter i den istandsatte kostald på Gramgård. Desuden er Gram Slot også en kulturinstitution med formidling af historie, arkitektur, kultur og natur.

Velkomstcenteret består af reception, gæster skal føle sig velkomne og serviceret effektivt. gårdbutik, skal være et fyrtårn for sønderjyske fødevarer og et showroom for gårdens økologiske produkter samt give kunderne en sanselig oplevelse. Caféen skal servere folkelig gastronomi lavet hovedsageligt på økologiske råvarer produceret på Gram Slot. Kultur værksted arbejdende værksted og mødested for kunst og kultur i Sønderjylland. Kulturværkstedet skal stimulere gæsternes kreativitet, skabe kulturoplevelser, miljø og læring for gæsterne på Gram Slot. Markedsplads for egnens fødevareproducenter og kunstnere med målet om at skabe dynamik i lokalsamfundet og trafik på Gram Slot.

Syddansk Fødevareklynge er et regionalt fødevareprojekt, hvis formål er at skabe synergi og sammenhængskraft i samarbejde med lokale fødevarenetværk og fødevarevirksomheder i Region Syddanmark.

Medlemmer af Syddansk Fødevareklynge og deltagere på MAD&BAL på slottet er bl.a., Selleberg, Allegårdens Kylling, Naturmælk, Medici Beers og Krusmølle Kilde. Se listen over alle medlemmer her.

Læs mere her

tags: markedsføring, direktør, kunst, 2013, råvarer, virksomhed, recept, erhvervslivet, Sønderjylland, kreativ, beskæftigelse, innovation, miljø, Rema 1000, økologi, værktøj, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar