lørdag den 28. maj 2016

Fødevarestyrelsen sætter danskernes køkkenvaner under lup


Mange af os har indgroede vaner, der kan gøre os syge af den mad, vi laver, viser en ny undersøgelse af danskernes køkkenvaner.Selvom de fleste af os har styr på køkkenhygiejnen, så skærer en ud af ti gladelig salat på det samme skærebræt, som vi lige har skåret rå bøffer på - uden at vaske det af inden. Og vi får heller ikke altid vasket hænder undervejs i processen. Det viser en ny undersøgelse af forbrugernes hygiejne i køkkenet, som Megafon har lavet for Fødevarestyrelsen.

Nedkøling og opvarmning kan også være svært
Undersøgelsen, der omfatter 1.600 forbrugere, viser, at de fleste generelt er opmærksomme på hygiejnen i køkkenet, men at der er flere områder, hvor der er plads til forbedring.

Blandt andet lader én ud af fem af de adspurgte den varme mad stå fremme i mere end tre timer, efter det er lavet, lige som hver tiende ikke opvarmer madrester tilstrækkeligt. Begge dele kan øge risikoen for, at man bliver syg af at spise maden.

- Fødevaresikkerhed er et fælles ansvar. Virksomhederne skal naturligvis tage ansvar for at levere sikre fødevarer, men forbrugerne har også selv en del af ansvaret for at håndtere fødevarerne korrekt i hjemmet. Og vi vil hjælpe forbrugerne på vej. Derfor vil vi på baggrund af resultaterne af Megafon-undersøgelsen over de næste tre år gøre en ekstra indsats for at oplyse forbrugerne om god hygiejne ved madlavning i hjemmet, siger sektionsleder Annette Perge fra Fødevarestyrelsen.

Læs mere her

tags: Fødevarestyrelsen, salat,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar