lørdag den 11. september 2010

Baresso fejrer 10 års fødselsdag med en af verdens bedste kaffer

Baresso har indkøbt et parti af en af verdens bedste kaffer en såkaldt Cup of Excellence kaffe - og sælger den i anledning af 10 års fødselsdagen til samme pris som dagens kaffe (22 kr.) i maj måned.

Baressos fødselsdagsgave til gæsterne er en sublim kaffe, som Baresso giver alle mulighed for at smage i fødselsdagsmåneden. Baresso har på den internationale kaffeauktion Cup Of Excellence købt et parti af denne kaffe, der opnåede en Cup of Excellence status i 2009.

Kaffen kommer fra kaffefarmen Fazenda Rainha, som ligger i staten São Paulo i Brasilien, og hvor kaffen bliver dyrket 1.300 meter over havet. Kaffebærrene bliver håndplukket og samlet op i presenninger for ikke at komme i berøring med jorden. Efter at kaffebærrene er høstet, fjernes frugtkødet, og kaffen spredes ud for at tørre i solen. Efter tørringen opbevares kaffen i specielle træsiloer. Det meste af kaffeproduktionen består af arabica sorten Yellow Bourbon.

Normalprisen ligger omkring tre en halv gange den almindelige kaffepris. Men Baresso sælger kaffen til gæsterne for den almindelige pris for dagens kaffe, 22 kr., og som bønner for 70 kr. for 250g.
Cup of Excellence er den største anerkendelse en kaffe kan få. I Cup of Excellence smagsrangeres flere hundrede kaffepartier, men kun mellem 20 og 40 kaffer fra hvert land findes værdige til at blive solgt på den internationale internet-auktion.

De bedste kaffer fra de kaffeproducerende lande i en bestemt periode bliver blindtestet af nationale og internationale kaffesmagere. Kun kaffer der får mere end 84 point får udmærkelsen Cup of Excellence . Baressos kaffe opnåede en score på 88.

Systemet giver små kaffeproducerende farme mulighed for at præsentere deres ofte helt unikke produkter, som ellers ville blive blandet med andre kaffer, og videreformidle dem i forholdsvis små partier til specialbutikker og kaffebarer.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar