fredag den 17. september 2010

Det er kun jul én gang om året

Tag nu lidt mere. Det er jo kun jul én gang om året. Denne bemærkning vil du sandsynligvis få stukket i hovedet mange gange i løbet af julemåneden. Og du vil uden tvivl føle dig fristet. Men har man taget en beslutning om at tabe sig, skal man stå ved det næsten uanset hvad. Også uanset, at der i næsten alle butikker står skåle og fade med pebernødder, brunkager og diverse andre fristelser. Til fri afbenyttelse.

Så er det lige her, at du skal sige til dig selv, at hvor er det altså synd for dem, der spiser det stads . For du ved jo godt, hvordan sådan noget, der kommer ud af en pose, smager, og du ved også, hvordan det kan smage, når man laver det selv derhjemme. Kan det overhovedet lade sig gøre at komme gennem alle julerierne uden at sætte sine sunde ambitioner over styr Har du bare én gang prøvet at tilberede lækre, hjemmelavede æbleskiver, pebernødder, brunkager m.m., ja så kender du allerede svaret. For selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Æbleskiver
1 dl minimælk 30 g mel lidt flydende sødemiddel 1/2 tsk natron 1 æg 1 tsk kardemomme reven økologisk citronskal 1/2 tsk olie til stegning

Pisk alle ingredienserne til æbleskiverne sammen. Lad dejen hvile i ca 10 15 minutter.
Fordel olien på æbleskivepanden og bag æbleskiverne, til de er gyldne.

Brombær i karamel
100 g brombær ca 1 tsk vand ca 1/2 tsk vanillekorn flydende sødemiddel karamelaroma
Kom brombær, vand og vanillekorn i en gryde. Kog det op og smag til med flydende sødemiddel og ka-ramelaroma. Server æbleskiverne med brombær som dessert.

Pebernødder
30 g kalorielet mayonnaise 10 g skummetmælkspulver 20 g mel 5 g brunt bagepulver lidt revet muskatnød lidt flydende sødemiddel lidt kværnet peber

Bland alle ingredienserne sammen i en skål til en ensartet masse. Fordel dejen og tril den til små kugler. Sæt dem på et stykke bagepapir oven på bagepladen. Sæt dem i en varm ovn ved 200° og bag dem i ca 10 minutter. Hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.

Opskrifterne er fra bogen Spis dig slank 5 af Inge Kauffeldt.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar