Jon Horskjær, som har stået i lære som kok på Ferskvandscentret siden august 2006, har forleden bestået sin eksamen med topkarakter på Silkeborg tekniske skole.
Jon fik to 12 taller i køkkenet, hvor opgaverne bestod af følgende to emner;
En kreativ opgave: Lammeculotte til 3 couverter.
Denne blev til sprængt lammeculotte med crumble af parmesan, mandler og persille. Hertil blev der serveret blomkålsmousseline, lakridskarameliseret persillerod, syltede perleløg og bøgehatte, sprød sejl med kørvel og rødbedeskum, samt kartoffel croquette og rosmarinsky.
En bunden klassisk ret, som man trækker på dagen:
Denne var Vanilje soufflé.
Jon fik derudover et 12 tal i den mundtlige opgave, hvor man blandt andet skal forsvare sit projekt.
Jons projekt var at beskrive en virksomhed i Himmerland i kombination med den kreative opgave og en generel viden om lam.
Eleverne har en uge til at skrive opgaven og få så mange detaljer med som muligt om Himmerland, egnsretter m.m.
Kokke uddannelsen tager i alt 3½ år og man skal inden den endelige eksamen rent praktisk have gennemgået både en selskabs/konferencedel, samt en a la carte del.
Da der ingen a la carte er på Ferskvandscentret har Jon været i a la carte praktik på Café Evald i 6 måneder.
Læs mere her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar