onsdag den 6. oktober 2010

Blandede babyleaves er et hit

Forbrugerne er vilde med de små, spæde skud af de såkaldte babyleaves. Og salget af blandede bakker og poser med babyleaves er i kraftig vækst.

Fremtidens salatbakke består af en blanding babyleaves som fx rucola, tat soi, rød sennep og spinat. Det siger salatavler Per Hardenberg, som med stor succes har solgt de små salatblade som fx rucola i gennem flere år. Og det der ifølge salatavleren gør babyleaves til et hit, er den gode smag.

Det er unikt at blande små skud af unge planter fra forskellige salatfamilier i samme bakke. De små blade smager forskelligt, og blander man bladene i bakker og poser, får forbrugerne en bred vifte af smagsnuancer, lige til at bruge i wokken eller som salat, forklarer Per Hardenberg.

Nemt at gå til
Bladene måler kun mellem otte og tolv cm, og netop størrelsen gør babyleaves meget populær, fordi det er nemt at gå til. Bladene skal hverken hakkes eller snittes, blot skylles. Derfor passer salattypen som fod i hose til den fremherskende convenient-bølge, hvor madvarer skal være hurtige og praktiske at gå til.

Babyleaves har convenient-præg over sig uden dog at være super convenient. For bladene skal jo stadig skylles og forberedes med fx dressing eller i retter. Det er langt fra en færdigret, som andre salatbakker, der sælges og er lige til at spises fra emballagen, udtaler Per Hardenberg.

Kommet for at blive
Han mener, at interessen for blandede babyleaves er kommet for at blive og kun kan blive større.

Vi startede for en del år siden med at sælge rucola blade, siden er det bare gået slag i slag med salget. I dag har vi ca. 20 forskellige slags i vores sortiment, siger Per Hardenberg.

De blandede bakker og poser med babyleaves er i dag langt det største produkt inden for kategorien, som vokser år efter år. Generelt er det samlede salatsegment i vækst, og det skyldes især forbrugernes interesse for de små, spæde skud.

Forbrugerne synes heldigvis, at det er trendy at spise salat, siger han.

Vejret har stor betydning
Babyleaves er lige som de traditionelle salathoveder meget sårbare over for regn og hagl. Selvom foråret og sommeren indimellem har budt på skiftende vejr, synes Per Hardenberg, at de har klaret det rigtig godt.

Vi kan jo ikke spå om vejret. Det er uforanderligt, og det må vi lære at leve med. Så for ikke at være alt for sårbar skal man sprede produktionen geografisk og producere nok af det, så man har råd til at miste noget, når det dårlige vejr sætter ind, siger han.

Fakta om babyleaves:
Der findes en række forskellige babyleaves. Her er de mest populære:
rucola, baby spinat, teen spinat, stor spinat, rød mangold, gul mangold, grøn mangold, orange mangold, mizuna, grøn tat soi, rød tat soi, bulls blood, feld salat, rød sennep, rødbedeblade, pak choi, krus persille, bred persille og røde og grønne salatblade.

Billedtekst: Forbrugerne er vilde med de blandede babyleaves i bakker og poser, og det er i dag det største produkt inden for kategorien.

Læs mere her

tags: cola,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar