lørdag den 2. oktober 2010

I den gode smags tjeneste

Bagermester Michael Hjort vil gerne vise, at der stadig findes bagerne, der kan noget med dej og er stolte af deres håndværk. Og han har noget at have det i, for når finalen i konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager skydes i gang på Rådhuspladsen d. 20. oktober, er han blandt deltagerne. For 10. år i træk.

Michael Hjort er en ambitiøs bager og VIL have sit bageri repræsenteret i den prestigefyldte finale hvert år. Den faglige stolthed gennemsyrer alt, hvad han laver, og deltagelsen er en måde at hjælpe den stolthed frem i andre:

Jeg vil gerne gøre en indsats for at højne niveauet i branchen , siger han.

Der er så meget fokus på kokke for tiden, at man efterhånden skulle tro, at det er dem, der bager det bedste brød her i landet. Men der er altså også mange bagere, der laver ordentlige produkter. Jeg skal være den første til at indrømme, at der også er en del brådne kar, og det er dem, jeg gerne vil være med til at råbe op. For når du skal på arbejde 7 timer hver dag, hvorfor så ikke gøre dit håndværk ordentligt Det primære ved et godt brød er smagsoplevelsen, og det kræver altså både tid og omhu at få den frem .

Nyt brød og ny kage hver uge
Netop smagen er i højsæde i den konkurrence, som Michael Hjort og hans medarbejdere har sat deres præg på gennem mange år, blandt andet ved at vinde kategorien Bedste rugbrød i 2002 og Bedste specialbrød i 2004.

I mit bageri skal brødet være i orden og lavet på nogenlunde samme måde hver dag, så kunderne får en ensartet oplevelse. Vi gør rigtigt meget ud af at lege os frem til nye produkter og har for eksempel hver fredag en ny type brød, hvor mine 4 bagere på skift kommer med en ny opskrift. Jeg lægger vægt på, at mine bagere og konditorer skal være selvkørende indenfor de rammer, jeg udstikker; det er sådan, vi udvikler os som bageri .

Selv gør Michael Hjort meget ud af at samle ny inspiration, blandt andet via rejser og messer i udlandet og ved at være lægge et stykke arbejde i en indkøbsforening, som prøver nye produkter af på en række bageres vegne.

De vedlagte fotos kan frit benyttes. Forslag til billedtekster:
Bagermester Michael Hjort er klar til finalen for 10. gang
Hver uge præsenterer Michael H Konditoriet i Gentofte et nyt brød og en ny kage

Baggrund

Om konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager
Konkurrencen afholdes af Arbejdsgiverforeningen Konditorer, Bagere og Chokolademagere og er åben for alle bagere og konditorer i Danmark, som konkurrerer på det bedste, de formår. I år var der i alt 281 bagerprodukter til start i konkurrencen; via 2 indledende runder er disse nu skåret ned til de 60 finalekager og brød, fordelt i 6 kategorier: Specialbrød, frokoststykker/baguetter og rugbrød i brødgruppen og tørkager, bagte tærter og desserttærter i kagegruppen. Hovedformålet med konkurrencen er at sætte fokus på det gode og velsmagende brød og samtidig få udviklet nogle gode opskrifter på kager og brød.

Læs mere på www.danske-konditorer.dk

Om Michael Hjort og Michael H Konditoriet
Michael Hjort har drevet Michael H Konditoriet i Gentofte siden 1994.
Før det arbejdede Michael blandt andet 2 år som chefkonditor på Hotel D Angleterre og 3 år som bagermester i FDB. I dag har Michael H Konditoriet 36 ansatte og har i de seneste år vundet Danmarks Bedste Brød og Kager 6 gange i 5 forskellige kategorier. I årets finale har Michael H Konditoriet 8 produkter med, fordelt på 4 brød og 4 kager. Konditoriets populære kage Fransk chokoladetærte er netop blevet udvalgt som flagskib for det franske firma Demarle, som sælger silikone-bage-måtter til bagerier i hele verden.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar