lørdag den 2. oktober 2010

Der skal tre til en god kop kaffe

I sidste ende er det kaffemaskinen, der afgør kvaliteten af den kaffe, vi drikker

Engang i en fjern fortid var købmandsbutikken kendetegnet ved kaffemøllens store forkromede hjul i vinduet, og indenfor var det duften af friskmalet kaffe. Der skal to til en god kop kaffe. De selv, frue, og Deres købmand , lød det gamle reklameslogan. I dag ville man nok tilføje en tredje part. Nemlig kaffemaskinen. I hvert fald hvis man spørger Ole Andersen, direktør for p2 stål Næstved, som er den danske importør af Moccamaster:

Den rigtige temperatur
Her hjælper ingen bønner, hvis kaffemaskinen ikke opfylder de basale krav til en god kop kaffe. Iflg. Norsk Kaffe Informasjon er det afgørende, at vandet har den rigtige bryggetemperatur på 92-96 grader C. Hverken mere eller mindre. Og det krav og flere til opfylder Moccamaster som en af de få kaffemaskiner på markedet måske den eneste , fastslår Ole Andersen.

Når temperaturen er for lav, bliver kaffen tynd, og man må overdosere for, at den smager af noget. Som et yderligere bidrag til den gode kop kaffe, overholder Moccamaster den anbefalede kontakttid på fire til seks minutter. Er bryggetiden længere end seks minutter, opløses fedtet i bønnerne, og det giver kaffen en bitter og harsk smag. Går der kortere tid, får man ikke frigjort alle de gode aromaer, og kaffen smager tynd.

Kendt gennem 40 år
Moccamaster er ingen nyhed. Den håndbyggede hollandske kaffemaskine har nu været på det danske marked i 40 år. Men selvfølgelig har den undergået en konstant udvikling indtil i dag, hvor en række forskellige og efterspurgte modeller for længst har slået navnet fast. Ikke blot på grund af det attraktive design i ridsefast aluminium eller spændende farver, men fordi maskinen byder på en række ekstraordinære fordele. Herunder fem års garanti.

Tekniske fordele
Et stort varmelegeme af kobber udgør hjertet i Moccamaster. Dette sørger for den korrekte tempe-ratur under brygningen og slukker automatisk, et andet og noget mindre varmelegeme holder ved brug af en kontakt en lavere temperatur på pladen under glaskanden. Et særligt blanderør i glaskanden blander den færdigbryggede kaffe, så der ikke opstår de lag, med den stærke kaffe i bunden og den tyndere øverst. Tragten er forsynet med drypstop, så man undgår kaffestænk på bord og gulv. Og nok så vigtigt.
Moccamaster er testet af Norsk Kaffeinformasjon(European Coffee Brewing Centre) og har fået højeste udmærkelse, der er ligeledes opnået bedste karakter ved SCAE Gold Cop programme.

Moccamaster fås hos førende isenkræmmere og forhandlere af hårde hvidevarer.
Nærmere oplysninger på www.p2staal.dk og telefon 55 73 73 33

Billedtekster:

Moccamaster opfylder alle betingelser for brygning af en god kop kaffe.

Moccamaster er udført i ridsefast aluminium og fås med blank eller rød overflade

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar