tirsdag den 23. november 2010

Så er det tid til at gå agurk

Bad Request

Lang, grøn, skøn og sund. Det er naturligvis agurken.
Årets agurkehøst er i fuld gang, med højsæson fra april til oktober.

År efter år fastholder agurken sin popularitet blandt forbrugerne. Den bruges flittigt i madpakken, i sommersalaten, i syltekrukken, som snack og sågar som skønhedsmiddel. I år har agurkeavlerne ekstra travlt, for sæsonen er kommet langsomt fra start, og der er efterspørgsel på agurkerne.

Februar og marts har været temmelig mørke med kun lidt sol. Det har betydet, at der er blevet produceret færre agurker end planlagt. Men nu er vi heldigvis ved at indhente det, siger salgsdirektør Kristian Kaae.

Avlerne har i disse dage travlt med at beskytte planterne mod den pludselige og kraftige forårssol. Derfor bliver gardinerne trukket for i drivhusene, så planterne ikke bliver helt brændt af.

Trods den langsomme start på agurkehøsten kommer forbrugerne dog ikke til at betale mere, end de plejer for deres agurker.

De fleste agurkeavlere har lavet salgsaftaler med de store indkøbskæder for lang tid siden, og de priser bliver ikke ændret, fordi mængden i øjeblikket er mindre. Så forbrugerne kommer ikke til at mærke prisstigninger, siger Kristian Kaae.

Skoleagurken får topkarakterer
Udover den klassiske, lange agurk, er især den lille skoleagurk særlig populær og det både blandt børn og voksne. Skoleagurken er yngste medlem af agurke-familien og har været på markedet siden 1998.

Jeg spår skoleagurken en lovende fremtid. Jeg tror, at det er et af de produkter, vi kommer til at sælge flere af i fremtiden. Den er populær, fordi den er så nem at have med at gøre. Der er ingen tørre ender, man spiser det hele på en gang, den er nem at pakke ned, og så er børnene rigtig glade for den, fordi den er lidt sødere i smagen end den klassiske agurk, siger agurkeavler Flemming Petersen.

Agurkemaske
De fleste spiser agurken rå eller som ingrediens i salaten eller marinaden. Men faktisk er agurken velegnet som skønhedsmiddel, fordi den tilfører huden fugt og er skånsom over for huden. Som skønhedsmiddel opfylder agurken således tidens krav om at være naturlig, allergivenlig og biologisk nedbrydelig. Det er
en naturlig kilde til skønhed, som oven i købet er billig.

Agurkemasken er nem at lave. Man skræller agurken, skærer den i tynde skiver og fordeler den i ansigtet, hvor skiverne skal sidde i 10-15 minutter. Herefter er huden frisk og blød.

Vidste du at:
Verdens største agurk blev fundet i Wales i 1991 og vejede 9,1 kilo.
Agurken er en frugt botanisk set et bær.
Agurken består af 96% vand.

Billedetekst:

I år har agurkeavlerne ekstra travlt, for sæsonen er kommet langsomt fra start, og der er efterspørgsel på agurker.

Læs mere her

tags: direktør, 1991, 1998, Wales, prisstigninger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar