søndag den 30. januar 2011

Mou smider mormor-looket

I 1950’erne fik slagtermester Sigurd Mou fra Esbjerg den gode idé at sælge færdiglavet suppe og kød– og melboller. Hvad der i starten var tænkt som et supplement til udsalget af pålægsvarer, blev hurtigt til en hel forretning i sig selv – og se, her starter et dansk suppeeventyr.

Fra kød– og melboller kom udviklingen til oksekødsuppen. Slagterforretningen havde svære tider, og det fik den driftige og kreative Sigurd Mou i gang med at tænke i nye forretninger.

I 1966 opstod idéen at fryse produktet ned, og Mou blev dermed den første virksomhed, der kunne tilbyde frosne supper. Et helt nyt forretningsområde var skabt, og da det på dette tidspunkt var på mode at servere klar suppe til natmad efter selskaber, blev Sigurd Mous supper en stor succes.

Mou bliver moderne
Timingen var perfekt. Omsætningen i slutningen af 1960’erne var blevet så stor, at Sigurd Mou måtte flytte sin produktion ind i nye og mere fremtidsrettede lokaler. I 1970 blev den første fabrik opført og dermed var grunden lagt til Danmarks største mærke inden for supper.

Igennem årene har supperne afspejlet tidens ånd, fra gule ærter til nutidens fedtfattige varianter, der samtidig viser, at danskerne har fået smag for eksotiske og fjernere himmelstrøg.

Grundlaget for supperne blev skabt af Sigurd Mou, og de sunde traditioner føres videre, og der bruges stadig mindst otte timer på at lade supperne simre i gryderne i de samme lokaler i Esbjerg. Ingredienserne er stadig hele høns, ægte fløde og kød– og melbollerne produceres stadig helt fra bunden efter de gamle opskrifter.

Alt er som i gamle dage. Og dog. Mous opskrifter er tilsat 40 års erfaring og de er nu samlet i en stor suppebog, der viser at supper mere end nogensinde rykker ind i et moderne hjem. I den rigt illustrerede suppebog på 96 sider er der opskrifter på supper, der er godt hjulpet på vej af de tre nye basissupper: tomatsuppe med soltørrede tomater og mascarponeost, flødelegeret hønsekødsuppe og spinatsuppe smagt til med cremefraiche.
 

Læs mere her

tags: Esbjerg, Danmark, virksomhed, kreativ, Mou,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar