lørdag den 10. marts 2012

Kager med personlighed til konfirmandens fest

Med foråret, lyset og varmen er det også tiden for konfirmationerne, hvor der sagtens kan serveres lækre hjemmelavede kager til festen og kagebordet

En konfirmation er de unges første større fest, hvor de "træder ind i de voksnes rækker". For den første fest, dåben, husker de næppe. En konfirmationsfest er derfor ikke nogen hel almindelig fest. Og den kan gøres endnu mere personlig ved at servere hjemmebagte konfirmationskager til kagebordet.

Pebermyntemedaljer
20 stk.

200 g mørk chokolade
Dekorationsperler eller guldstøv
125 g smør
125 g Original Odense Marcipan
75 g flormelis
1 tsk. pebermynteessens

Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 del over vandbad. Tag skålen af varmen og rør resten af chokoladen i. Rør til det er helt smeltet.
Kom en lille teskefuld chokolade på et stykke folie, glat overfladen med bagsiden af skeen så den får form som en lille medalje. Lav 40 i alt og drys halvdelen med små perler eller guldstøv. Lad dem stå til de er helt størknet.
Pisk smør, marcipan og flormelis sammen i en skål. Start med at piske et par minutter ved lav hastighed til det er blandet og pisk så kraftig 1 min. Smag cremen til med pebermynteessens. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på halvdelen af medaljerne. Læg låg på og opbevar dem i køleskabet indtil servering.
Pebermyntemedaljerne kan holde sig i mindst 1 uge, når de opbevares koldt.

Peanuts trøffelslice på marcipanbund
30-40 stk.

1 ps. Odense Færdig Kransekagemasse
400 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
Saltet peanuts

Beklæd en lille bradepande med bagepapir og sprøjt kransekagemassen ud i bunden. Glat overfladen så hele bunden er dækket.Bag marcipanbunden ved 200° C i ca. 14 min. til den er gylden og sprød.
Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt chokolade. Rør godt til chokoladen er helt smeltet.Hak peanuts og rør ¾ i chokoladen. Hæld chokoladeblandingen hen over marcipanbunden.
Drys med resten af peanuts?ene og sæt den koldt til chokoladen er fast. Skær ud i mindre stykker før servering.


Læs mere her

tags: Odense, chokolade, dæk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar