onsdag den 15. maj 2013

Ny kogebog, Mellem himmel og bord

Mellem himmel og bord, er ikke blot endnu en ny kogebog. Det er også en visuel fortælling om passionerede mennesker, der brænder for det, de arbejder med. En fortælling om forædling, kærlighed til gode råvare, maden, glæden ved at skabe og at gøre en forskel. Alt sammen foreviget og bundet sammen af et utroligt smukt billedgalleri. En smuk fortælling om en dansk egn og passionen for de lokale danske råvarer. En fuldendt fortælling garneret med skønne madopskrifter.

I efteråret 2011 var Restaurant SuRi der er placeret i Holbæk Gl. Havn, på udkig efter en lokal fotograf, der kunne give hjemmesiden et visuelt løft. Dette førte til mødet med fotograf Ricky John Molloy. Henrik Nielsen, indehaver af Restaurant SuRi, blev så begejstret for Ricky John Molloys billeder, at dette gav Henrik inspirationen og ideen til kogebogen Mellem himmel og bord der udkommer 16. maj 2013.

Bogen er bygget op som en tur rundt i det Nordvestsjællandske område, forklarer Henrik Nielsen. Vi besøger vores leverandører, vi kommer med opskrifter baseret på de råvarer vi møder på vejen, og vi strækker ben ved nogle af egnens spændende steder. Men det er også en bog som fastholder hverdagen og festen på SuRi, fortsætter Henrik Nielsen. I køkkenet, restauranten, i baglokalet, når der er travlt,
når der er stille, og når vi slapper af. Når vi er 101 procent fokuserede. Det har været en fantastisk rejse og et inspirerende samarbejde med fotograf Ricky John Molloy, slutter Henrik Nielsen.

Dette er ikke blot en kogebog, men i ligeså høj grad en visuel fortælling om landskabet, egnen og alle de dedikerede leverandører, der dagligt sørger for at producere og levere de unikke råvarer, der er fundamentet i restauranten og køkkenet. Leverandørerne hører med til, og er en del af fortællingen om en succesfuld restaurant i Nordvestsjælland. Restauranten SuRi blev i marts 2013 vinder af LOCAL COOKING med retten Fjorden og jorden , der netop er tænkt som en hyldest til områdets fortræffelige råvarer.

Mellem himmel og bord skal opleves med alle sanser. Fotograf Ricky John Molloy har formået at fastholde de gyldne øjeblikke foreviget i kreative kompositioner. Rickys billeder gør det til en oplevelse i sig selv blot at bladre i bogen. Billederne fortæller sin helt egen historie i sit udtryk, hvor vi visuelt føres ind under huden på de mennesker, der beriger den Nordvestsjællandske egn, fordi de brænder for det de arbejder med - for de råvarer de dyrker og fanger, og for den kunst de frembringer.

Fra det øjeblik man åbner bogen, står det klart, at her er tale om mennesker der er drevet af passion, mennesker der har dedikeret deres liv til at ville gøre en forskel. Bogen Mellem himmel og bord er en fortælling om alle disse mennesker.

Opskrifterne i bogen er gennemarbejdet og forklaret grundigt, så læseren nemt kan frembringe alle disse skønne retter i sit private køkken til glæde for familie og venner.

Bogen Mellem Himmel og Bord er i handlen fra 16. maj 2013.

Læs mere her

tags: 2011, restaurant, retten, kunst, 2013, Holbæk, LO, råvarer, jorden, kreativ,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar