torsdag den 16. maj 2013

Nye råd om riskiks og risdrik

En risikovurdering af indholdet af uorganisk arsen i ris, får nu Fødevarestyrelsen til at fremlægge nye anbefalinger om risprodukter til børn
​Ris kan fortsat indgå i en sund kost, men forældre til små børn bør variere grøden, så børnene ikke får f.eks. risgrød hver dag. Risdrik og riskiks bør alle børn derimod undgå, lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsen.

Ris har et naturligt indhold af uorganisk arsen, som er vurderet at være kræftfremkaldende ved et højt indtag. Det betyder, at mennesker, der gennem mange år dagligt spiser mad med uorganisk arsen, har en forøget risiko for kræft. I forhold til små børn skal man være særligt påpasselig på grund af deres relative store indtag i forhold til kropsvægten.

Udvikling af kræft er en meget langsom proces, derfor vil indtag af uorganisk arsen fra risbaserede produkter ikke øge risikoen for, at børn får kræft.

Følg Fødevarestyrelsens nye anbefalinger om risprodukter:

- Variér grøden og sørg for at børnene ikke får risbaseret grød hver dag.

- Undgå risdrik og riskiks til børn.

Fødevarestyrelsen har allerede iværksat nye analyser af uorganisk arsen i risprodukter, der ikke er omfattet af de tidligere undersøgelser. Den nye undersøgelse omfatter bl.a. risbaserede morgenmadsprodukter, risnudler og andre risbaserede produkter samt flere analyser for ris og riskiks. Analyserne ventes færdige i juli.

Kontakt

​Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34

Læs mere her

tags: Fødevarestyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar