fredag den 21. juni 2013

Eksklusivt veterantog mellem Frederikshavn og Skagen

Tre fremtrædende restauranter i det nordjyske er gået sammen med Naturvejlederen i Frederikshavn kommune om at lave en ekstraordinær og eksklusiv togoplevelse med fortællinger om naturen. Et veterantog vil den sidste weekend i juni tage nordjyderne med på en oplevelsestur mellem Frederikshavn og Skagen langs banen, som forbinder de to byer.

Fredag den 28. og lørdag den 29. juni vil Nordjyllands togskinner blive brugt af nogle ikke helt moderne og nye toge. Naturvejleder Bo Storm har nemlig i anledning af Skagens 600 års jubilæum, i samarbejde med både Turistforeningerne og de tre restauranter, arrangeret to eksklusive ture med veterantog fra Frederikshavn til Skagen tur/retur med det formål, på en anderledes måde, at fortælle om de naturoplevelser der findes på den flotte strækning mellem Frederikshavn og Skagen. På turen vil passagererne få serveret en fire retters menu som Restaurant De2Have i Skagen, Restaurant Snerlen i Frederikshavn og Aalbæk Gl. Kro har sagt ja til at kreere i fællesskab. Under turen vil naturvejlederen fortælle om landskabet, som stille ruller forbi uden for vinduerne, mens passagererne nyder deres mad og vin.

Denne eksklusive veterantogtur foregår kun i forbindelse med Skagens 600 års jubilæum, hvor toget kommer i en anden anledning, og bliver således ikke gentaget - i hvert fald ikke i den nærmeste fremtid. Så er du ikke blandt en af de heldige, der har sikret sig en billet til turen, er der desværre små chancer for, at du kan få lov at opleve den. Begge ture kunne nemlig allerede tidligt på året melde om totalt udsolgt. Hungrer du alligevel efter gastronomiske oplevelser tæt på naturen eller med en unik baggrund, behøver du dog ikke lede alt for langt væk. De tre restauranter udmærker sig hver især med unikke beliggenheder tæt på enten storslået natur eller enestående udsigt. Plus naturligvis gastronomi på højt niveau.

Hyggelige Aalbæk gl. Kro, der står for desserten på togturen, ligger midt mellem Skagen og Frederikshavn og er dermed den perfekte base, hvis din ferie går til Nordjylland. Kroen stråler af dansk krohygge med uformel stemning og god atmosfære. I krostuen kan du vælge mellem traditionelle danske retter som stegt flæsk med persillesovs, pariserbøf, smørrebrød og meget andet. Er du til historiske bygninger, golf og gourmet, er et ophold på Aalbæk gl. Kro lige noget for dig.

Restaurant De2Have i Skagen er med sit Cool Climate Kitchen-koncept og unikke placering lige ved Grenen mere end et besøg værd. Deres køkkenfilosofi er enkel: lokale råvarer sat sammen med kød og fjerkræ fra Himmerland, fisk og skaldyr fra de lokale fiskere samt urter, planter, frugter og blomster samlet fra området omkring restauranten udgør hovedbestanddelene i De2Haves menuer. De2Have laver hovedretten til togturen.

Den sidste restaurant i togtrioen, Restaurant Snerlen, er med sine to stjerner i Den Danske Spiseguide en af Danmarks bedste fiske- og skaldyrsrestauranter. Snerlen står for forretten, og mon ikke passagererne vil blive forkælet med en af de skønne fiske- og skaldyrsretter, som Snerlen er kendt for. Besøger du Snerlen engang, så vær sikker på at få en vinduesplads, da de med deres placering på 9. etage i den kendte Kattegatsilo har Frederikshavns bedste udsigt ud over både hav og by.

Hvis du godt kunne tænke dig at se veterantoget køre fra stationerne, så kører det fra Frederikshavn fredag den 28. juni kl. 18.00 og tilbage fra Skagen kl. ca. 22.00. Om lørdagen kører det fra Skagen, ligeledes kl. 18.00, og tilbage fra Frederikshavn igen ca. kl. 22.00.

Læs mere her

tags: Danmark, restaurant, retten, råvarer, Nordjylland, Frederikshavn, atmosfære, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar