mandag den 13. december 2010

Italienske asparges til din have

gourmetgarage.dk præsenterer en række nye italienske grøntsager, krydderurter og planter, der giver middagsmaden en lidt mere pikant smag og haverne et lidt mere sydlandsk udseende.

Tiden er nu kommet til at planlægge indkøbene af sommerens italienske herligheder til plantning i køkkenhaven, på altanen eller i køkkenvinduet, og gourmetgarage.dk tilbyder en række spændende grøntsager og krydderurter importeret fra forskellige regioner i Italien, som fint kan gro i vores danske klima og medvirke til at gøre hverdagen lidt mere farverig.

– I dag debatteres der intensivt om, hvad vi spiser til daglig og kvaliteten af vores mad, og aldrig har interessen for dyrkning af grøntsager og krydderurter til eget forbrug været større.
Vi kan tydeligt mærke, at mange folk er meget interesserede i at dyrke egne grøntsager, hvilket skyldes, at de gerne vil vide præcis, hvad det er, der kommer på middagsbordet, siger Anna Nilsson, daglig leder af gourmetgarage.dk

gourmetgarage.dk har valgt at satse på frø fra Franchi Sementi i Bergamo i det nordlige Italien.
Store dele af Italien har næsten samme klima som Skandinavien. I det nordlige Italien oplever man bidende kolde vintre, og derfor klarer Franchi–frøene også vores skandinaviske klima.

Kapersplanten – en helt ny plante i Danmark
Hos gourmetgarage.dk har man en række spændende plantenyheder på lager, hvor blandt andet skal nævnes kapersplanten, der er blevet dyrket siden oldtiden i Syd– og Midtitalien.
–Kapersplanten vokser vildt på kalkholdige substrater, og i sit naturlige miljø vokser den på kalkholdige klipper, skrænter, gamle mure, og den danner ofte buske med flere meter lange hængende grene, fortæller Anna Nilsson.
Af andre 2009 nyheder kan nævnes granatæbletræer (punica granatum), som er et meget dekorativt træ, der stammer fra Vestasien. Træets frugter er kødfulde med en tyk skræl, som indkapsler de spiselige kerner.

Den hemmeligholdte aspargesplante

En tredje nyhed er den af kokke og andre madinteresserede meget eftertragtede aspargesplante, asparges selvatica scaber montina, som blandt andet går fint sammen med æg, crêpes, risotto og meget andet. Det er en lilla asparges, der stammer fra Albenga i Ligurien, og som man allerede hørte om tilbage i 1570 i bogen Dell’arte del Cucinare af Bartolomeo Scappi.

Denne variant af aspargesplante er for nylig blevet genopdaget og lovprises for dens fantastiske kvalitet og smag. Denne asparges har været hemmeligholdt i Italien i århundreder, men nu har danske madentusiaster mulighed for at dyrke den selv. I første omgang er den i et begrænset parti så det er først til mølle...

De mange nyheder hos gourmetgarage.dk kan ses i det nye katalog, der netop er kommet på gaden.

###

Fakta om gourmetgarage.dk
gourmetgarage.dk er agent for Franchi Sementi–frø i Skandinavien samt agent og eneforhandler af trøffeltræer for Raggi Vivai i Italien. Trøffeltræerne er hassel/hassenøddetræer/buske, som er tilpasset vores klima, og de begynder at producere trøffel 5–7 år efter beplantning.
 

Læs mere her

tags: Vestas, Danmark, 2009, Italien, Dell, skandinavisk, Skandinavien, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar