lørdag den 8. juni 2013

Sankt Hans fejres med søde snobrød ved bålet og cremet nougatmousse i glas

Sankt Hans er sommerhygge med bål, båltaler og fællessang med Midsommervisen. Bålene varsler, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Ved sådanne overgange troede man i gamle dage, at der var frit spil for overnaturlige kræfter.

Det er af denne grund, vi har den gamle tradition med at brænde en heks på Sankt Hans-bålet. For at sikre, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, ikke får plads i den kommende tid, men derimod sendes helt til Bloksbjerg.

Omkring bålets gløder er det hyggeligt at bage søde snobrød, der kan nydes sammen med en lækker cremet nougatmousse, serveret i glas.

Snobrød med marcipan
6-8 stk.

En kvart liter lunken vand
25 g gær
En kvart dl smeltet smør
1 tsk. salt
75 g revet Original Odense Marcipan
350 g hvedemel

Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt smeltet smør, salt, revet marcipan samt halvdelen af melet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og del den i 6-8 stykker og tril hvert stykke til en lang pølse. Sno pølsen omkring en pind og hold den ind over gløderne fra et bål eller en varm grill. Bag til brødene er gennembagte og gyldne. Spis brødene som de er eller kom lidt syltetøj eller nougat i hullet.

Sankt Hans nougatmousse (8 serveringer)

2 blade husblas
1 dl sødmælk
200 g Odense Blød Nougat
En kvart liter piskefløde
En kvart dl cognac eller cointreau (kan erstattes af appelsinskal)
Evt. revet appelsinskal fra usprøjtet appelsin

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme mælk. Skær nougaten i små stykker og rør den i den varme mælk.

Pisk til nougatmassen er jævn. Pisk fløden til flødeskum og vend den i den let cremede nougatmasse. Smag til med f.eks. cointreau og fordel cremen i 8 glas. Kom evt. moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i glassene, så undgår du mousse på glassets kant.
Sæt moussen i køleskabet i mindst 2 timer og servér evt. pyntet med chokoladesauce og friske bær eller dragerede mandler.

Læs mere her

tags: chokolade, Odense, cognac,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar