lørdag den 29. november 2014

Beskidt betonblander brugt til patientmad

Fødevarestyrelsen lukkede i går en ulovlig virksomhed, der solgte patientmad til plejehjem og sygehuse. Fødevarerejseholdet lukkede i går aftes fødevarevirksomheden Nordic Ingredients, der ligger nord for Randers. Virksomheden, som blandt andet producerer fødevarer til plejehjemsbeboere og sygehuspatienter med synkebesvær, havde ikke den lovpligtige registrering hos Fødevarestyrelsen, men blev sporet via nettet. Fødevarerne fra virksomheden er bl.a. gelé rugbrød og gelé agurk samt særlige pulverblandinger med smag af bl.a. bøf, bacon og flæskesteg.

Både virksomhedens produktionslokaler og produktionsudstyr var beskidte og uhygiejniske, og bar præg af ikke at være rengjort jævnligt. Således fremstod en betonblander, der blev brugt til at blande en særlig rugbrødsgelé, særdeles uhygiejnisk og med kager af stivnet rugbrødsmasse.

Fødevarestyrelsen ser med stor alvor på denne sag, da fødevarerne er målrettet til særligt sårbare grupper. Virksomheden blev lukket på stedet og fik påbud om at underrette deres kunder og tilbagetrække alle solgte varer.

Læs mere her

tags: Randers, sygehus, virksomhed, plejehjem, Fødevarestyrelsen, flæskesteg,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar