fredag den 28. november 2014

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen ved Nordeuropas største landbrugsmesse. Projektidéen bygger på et samarbejde mellem professor Charlotte Jacobsen ved DTU Fødevareinstituttet og den danske virksomhed inOmega3. Når fisk bliver fileteret, genereres der tonsvis af restprodukter, som er fulde af sundhedsgavnlige fiskeolier. Hvis olierne udvindes, kan de bruges som ingredienser i sundhedsfremmende fødevarer.

Professor Charlotte Jacobsen ved DTU Fødevareinstituttet og den danske virksomhed inOmega3 har i samarbejde udviklet en projektidé, hvor omega-3 udvindes fra fiskerester og inkorporeres i værdifulde omega-3-holdige ingredienser.

Ingredienser rettet mod fjerne markeder
De nye ingredienser vil blive rettet mod Asien og Mellemøsten, hvor forbrugere er vel vidende om omega-3 oliers positive sundheds- og ernæringsegenskaber. Forbrugerne foretrækker dog at få olierne ved at spise fisk eller via berigede fødevarer og ikke som kosttilskud.

Den danske projektidé går derfor ud på at designe omega-3 ingredienser med de unikke funktionelle, smags- og ernæringsmæssige egenskaber, som markederne efterspørger, til brug i sundhedsfremmende fødevarer. Ingredienserne vil gøre det muligt for fødevareproducenter at berige eksisterende fødevarer eller udvikle nye fødevarer med en fordelagtig sundhedsprofil.

Projektidéen blev den 25. november ved årets Agromek messe i Herning kåret som vinder af Agro Business Parks Innovationskonkurrence. Agromek er Nordeuropas største landbrugsmesse. Formålet med konkurrencen er at få nye, aktuelle, realiserbare og kommercielle forretningsideer frem i lyset.

Idéen har modtaget støtte fra Grønt Udviklings- og Demonstrations Program.

Læs mere her

tags: euro, Asien, Mellemøsten, Herning, virksomhed, DTU, konkurrence, innovation, kosttilskud, ernæring, fiskeolie,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar