mandag den 6. september 2010

Årets høst fra Fejø i Nyhavn fra lørdag

I går var der mulighed for at smage de første eksemplarer af årets høst af frugt fra Fejø ved Lolland. Og det gjorde københavnerne i den grad. I løbet af søndag den 29. august, hvor Irma solgte Fejø-æbler til 1 kr. stykket, blev der købt cirka 200.000 æbler på denne ene dag.

Men på lørdag den 4. september kl. 10 kommer båden den såkaldte pæreskude - med nye forsyninger af årets høst fra Fejø. Herfra kommer noget af den bedste frugt, fordi det omgivende hav sikrer kernefrugten de ideelle vækstbetingelser, og giver frugt med masser af smag.

Som den eneste supermarkedskæde sælger Irma Fejø-frugterne. Og Irma piger vil på Strøget og i Nyhavn lørdag og søndag klokken 12-17 give gratis smagsprøver på Fejø-frugterne

Fra pæreskuderne uddeler fejbattingerne (som øboerne hedder) gratis smagsprøver til københavnerne og giver dem samtidig mulighed for at købe poser og kasser med både blommer, pærer og æbler med hjem.

Overskuddet fra salget i Nyhavn går til Fejøs mange foreninger og frivillige organisationer. Derfor er det også frivillige kræfter fra Fejø der tager med ind og sælger frugten i Nyhavn.

Frisk Fejø Frugt er kendt for årligt at sejle frisk frugt fra Fejø til København i øens gamle pæreskuder. Traditionen med at sejle frisk frugt til København startede omkring 1930′erne, hvor købmand Johannes Jørgensen fra Vesterby, Fejø, opkøbte frugt på øen og sejlede det til København.

Københavns overborgmester Frank Jensen og anden viceborgmester Hanne Møller i Lolland Kommune vil åbne salget. Fejø Syngepiger optræder på sædvanlig frejdig vis på kajen. Hele ugen fra den 4. til 12. september er der gratis smagsprøver på Frisk Fejø Frugt og salg af frugt fra pæreskuderne ved kajen i Nyhavn samt fra Irmas butikker.

Yderligere information: Varechef Steen Haubjerg, Irma, 4386 3898

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar