søndag den 28. november 2010

Kok fra Gl. Skovridergaard løb med 3. pladsen ved VM

Gl. Skovridergaards Jacob Callery er verdens tredje bedste konferencekok.

Først kokkererede Jacob sig til titlen som Danmarks bedste konferencekok i februar på Hanseberg i Kolding, og nu er han netop kommet hjem fra verdensmesterskaberne i Georgia i USA med en fornem tredjeplads i kokke–rygsækken.

Scenen var en lidt anden, end den han er vant til, når han tilbereder konferencemad på Gl. Skovridergaard.

"Det var en mega fed oplevelse. Det var som at stå midt i en stor tv–produktion. Der var storskærm, producerbord og flere rækker med tilskuere", fortæller Jacob Callery.

Pres på
Konkurrencen foregår på den måde, at kokkene får deres råvarer – som de ikke kender i forvejen – og de har så 15 minutter til at planlægge, hvad menuen skal være. I de 15 minutter må kokkene ikke gå i gang med at tilberede råvarerne, de må ikke engang røre ved dem. Derefter har kokkene en halv time til at lave og anrette maden.

Jacob Callerys gode engelskkundskaber og koncentrationsevne kom ham til gode under konkurrencen.
"Jeg er god til at lukke alt andet ude og koncentrere mig om maden. Men jeg skulle lige vænne mig til, at der samtidig var et kamera og en, der gik en rundt og interviewede, mens jeg arbejdede", fortæller Jacob Callery.

Nyfortolkning af Surf and turf
Skæbnen ville, at ingredienserne lignede dem, som han fik udleveret til Danmarksmesterskaberne, og derfor endte han med at lave en ret, der lå tæt op af den, han lavede til konkurrencen i Danmark, nemlig en nyfortolkning af "Surf and turf".
Denne gang med stegt oksefilet og ragout af lokale tigerrejer på en bund af pimentsauce, dertil hjemmelavede pommes frites og syltet løgsalat.

Prøver igen næste år
Jacob er godt tilfreds med sin tredjeplads, men han ærgrer sig over, han ikke lige havde lidt hvidvinseddike til at give retten den perfekte balance. Han var kun ét point fra andenpladsen og tre point fra førstepladsen.
"Jeg går efter at vinde den danske konkurrence igen næste år og derefter den internationale. Jeg ved jeg kan, og det vil jeg gerne bevise over for mig selv".
Han giver ikke meget for kokkekonkurrencer, hvor kokkene har et halvt år til at forberede sig.
"Det kan enhver gøre. Det her, hvor du kun har 45 minutter til at planlægge, tilberede og anrette, det er lige mig. Samtidig har jeg lært en masse både rent fagligt og på det personlige plan og jeg har knyttet en masse kontakter til kokke fra hele verden", fortæller Jacob Callery.

Mød Jacob på Gl. Skovridergaard
Du kan møde Jacob i Orangeriet på Gl. skovridergaard, hvor han mandag til torsdag kokkererer for gæsterne husk forudbestilling.
 

Læs mere her

tags: USA, mesterskab, interview, Danmark, retten, Kolding, råvarer, førstepladsen, konkurrence, kamera,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar