onsdag den 8. september 2010

Dansk fødevaresikkerhed er i top

Ny canadisk rapport placerer Danmark som nummer et ud af 17 lande, der har fået deres fødevaresikkerhed kigget efter i sømmene. Frankrig og Italien ligger i bund.

Fødevaresikkerheden i Danmark er blandt de bedste i verden. I hvert fald hvis man skal tro en canadisk rapport, der har undersøgt 17 landes fødevaresikkerhed. Danmark ligger nummer et, mens Sverige ligger nummer 11, Tyskland nummer 14, og Italien og Frankrig opnår en fælles bundprop-placering.

- Det er et flot resultat, som vi kan være stolte af. Det viser, at det tætte samarbejde mellem myndighederne og fødevarebranchen omkring eksempelvis salmonella-planerne har båret frugt, siger Jens Munk Ebbesen, som er direktør i Fødevaresikkerhed hos Landbrug & Fødevarer.

Ikke hvile på laurbærrene
Forbrugerrådet fremhæver, at der trods den fine topplacering dog stadig er plads til forbedringer:

- Dansk fødevaresikkerhed ligger generelt højt. Men for topplaceringen spiller det en rolle, at fødevaresikkerheden helt klart er ringere i udlandet, siger Camilla Udsen, som er fødevarepolitisk medarbejder ved Forbrugerrådet, til 24timer den 1. juli.

Jens Munk Ebbesen mener da også, at Danmark kan blive bedre:

- Vi kan selvfølgelig altid blive bedre. Og det arbejder vi på hver dag, hvor vi kæmper for at nedsætte forbrugernes risiko for at få for eksempel Salmonella, Campylobacter og Listeria.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar