mandag den 6. september 2010

Det nyeste hit på danskernes middagsborde: Økologisk ged

Et af de hurtigst voksende nye kødtyper i Danmark er gedekød.

Det fremgår af Irmas kundemagasin Krydderiet , der udkommer i denne uge.

I løbet af de sidste par år har danskerne opdaget gedekødets gastronomiske og ernæringsmæssige kvaliteter.

Gedekød er blevet en årligt tilbagevendende tradition i Irma. Jeg må indrømme, at jeg selv var lidt skeptisk i starten, også fordi udgifterne er ret høje i forhold til, at det ikke er et ret stort dyr. Men det smager jo fantastisk, og interessen har været stigende hvert år, siger varechef i Irma, Karsten Borrisholt.

Det ville dog være en overdrivelse at sige, at det endnu vrimler med geder i de danske køkkener. Til gengæld vrimler det med geder på Stenalt Gods på af Djursland, hvorfra gedekødet i Irma stammer.

Gedekødet har ikke blot en fremragende smag. Det har også nogle helt unikke ernæringsmæssige egenskaber. Stegt gedekød er fedtfattigt faktisk mere fedtfattigt end stegt kyllingekød uden skind, fortæller Karsten Borrisholt.

Det er meget jernholdigt og indeholder meget lidt kolesterol omkring en tiendedel af kolesterolindholdet i okse-, lamme- og svinekød. Samtidig er gedekød meget letfordøjeligt, viser undersøgelser fra Danmarks Jordbrugsforskning.

Lam er blevet en naturlig del i det danske køkken. Det var det ikke for en generation siden, men globaliseringen, hvor danskerne rejser meget mere gør, at vi bliver inspireret til at prøve nye ting. Og det er, hvad vi oplever med gedekødet netop nu, og derfor forventer vi også, at det vil vokse i de kommende år, siger Karsten Borrisholt.

Irma Krydderiet kan fås gratis i alle 82 Irma butikker fra 4. september.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar