tirsdag den 21. september 2010

Økologisk svinekød hitter i Irma

Forbrugernes interesse for dyrevelfærd er langt større, end de fleste hidtil har antaget.

Det har de seneste år resulteret i en eksplosiv stigning i salget af økologisk frilands svinekød i Irma.

Det udgør nu 23, 3 procent af det samlede svinekødssalg i Irma, målt i mængde. Men dertil kommer at svinekødet fra Frilandsgris der også er velfærdskød udgør 56,4 procent. Dermed er 80 procent af det svinekød kunderne køber i Irma, kød, hvor der er taget særlige hensyn til grisenes velfærd. Målt på omsætningen er andelen endda væsentligt højere.

En undersøgelse, Irma Index, gennemført i år af YouGov Zapera for Irma, viser, at 64 procent af alle forbrugere prioriterer, at dyrene har haft gode vilkår for trivsel. Og kvalitet og dyrevelfærd hænger sammen. Henholdsvis 66 og 71 procent af de danske forbrugere forbinder ifølge Irma Indexet kvalitet med dyrevelfærd og respekt for råvarer. Det fremgår af en artikel i det nye nummer af Irma Krydderiet, der er et magasin, som Irmas kunder gratis kan afhente i butikkerne fra i dag.

Næstefter spisekvaliteten er det for os dyrevelfærden, der vejer tungest, når vi prioriterer økologisk kød fra friland, og det er også forklaringen, at vi har så stor succes med det økologiske svinekød, siger varechef Karsten Borrisholt, Irma.

Sidste år blev der slagtet 21,1 millioner svin i Danmark. Langt størstedelen af de danske svin bliver eksporteret og lever i stalde i konventionelle landbrug. Der er omkring 150 økologiske svinebesætninger i Danmark, og i 2008 blev der slagtet godt 90.000 økologiske svin.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar