fredag den 12. november 2010

Turné med økologiske fugle og fisk

Lørdag 1. august kl. 10 slår AQUA Ferskvands Akvarium i Silkeborg dørene op for en økologisk markedsdag og en ny særudstilling om økologi, fugle og fisk.

Arrangementet i Silkeborg er første stop på en landsturne. Frem til sommeren 2010 afholdes tilsvarende markedsdage på fire andre populære danske oplevelsescentre, og samtidig rejser udstillingen fra center til center.
På markedet kan gæsterne få sig en snak med producenter og forhandlere af økologiske kvalitetsprodukter. Der er også smagsprøver og oplagte muligheder for en god handel.

Udstillingen Fugl og Fisk Økologi på Bordet formidler ny spændende viden til både børn og voksne. I fokus står økologisk fjerkræ og æg samt økologisk opdrættede fisk som de bedste valg til middagsbordet, når der skal tages hensyn til både dyrevelfærd, miljø, sundhed og klima.

- Vi glæder os til at give vores gæster en ekstra oplevelse og til at fortælle dem om, hvordan den økologiske produktion er tilpasset naturen og dyrenes behov, siger AQUA s akvariechef Allan Winther.

Markedsdagen slutter kl. 17 den 1. august. Men udstillingen fortsætter på Aqua frem til 4. september.

Begge dele indgår i projektet Fugl og Fisk Økologi på Bordet. Projektet omfatter også hjemmesiden www.fuglogfisk.dk. Fra hjemmesiden kan der fra 1. august downloades gratis undervisningsmaterialer til brug i folkeskolen.

- Formålet med det hele er at informere om økologisk fjerkræ og fisk på en både sober og spændende måde. Vi vil gerne gøre forbrugerne klogere på, hvad det egentlig er, de køber, når de lægger økologiske produkter i indkøbskurven, siger Fie Graugaard. Hun er formand for projektets styregruppe og medejer af den økologiske fødevarevirksomhed Hanegal.

Projektet gennemføres med støtte fra Fødevareministeriet og med FDB som samarbejdspartner. Dyrenes Beskyttelse er medsponsor.

Efter projektet har besøgt AQUA, kommer turen til disse centre:
Naturama i Svendborg: Økologisk markedsdag lørdag 12. september.
Udstilling 8. september 18. oktober.
Danmarks Akvarium i Charlottenlund: Økologisk markedsdag 5. december.
Udstilling 24. oktober 6. december.
Nordsøen Oceanarium i Hirtshals: Økologisk markedsdag 17. april 2010.
Udstilling 1. marts 23. april 2010.
Vadehavscentret ved Ribe: Økologisk Markedsdag 18. maj 2010.
Udstilling 26. april 18. juni 2010.

For flere oplysninger se www.fuglogfisk.dk eller kontakt Fie Graugaard, tlf. 86 85 36 72, akvariechef Allan Winther, tlf. 89 21 21 21, eller projektleder Dorte Ruge, tlf. 28 90 90 56.

Logo for projekt Fugl og Fisk Økologi på bordet kan downloades i trykkvalitet fra www.fuglogfisk.dk > Downloads.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, downloade, december, Hirtshals, Ribe, virksomhed, Silkeborg, Svendborg, folkeskole, undervisningsmateriale, miljø, undervisning, projektleder,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar