søndag den 23. januar 2011

Udviklet af kokke til kokke

Gourmet Sauce fra OSCAR er seks nye færdige saucer fremstillet af de samme råvarer, som den gode kok selv foretrækker.

Demi Glace, Saucer og Builloner "ready to use" fylder menukortet fra OSCAR. Med et bredt sortiment i disse produkter har firmaet i Rønnede gjort det til et speciale at lette hverdagen for travle kokke på landets caféer og restaurationer. Og her sigter man først og fremmest på de kokke, som ikke ønsker, at gå på akkord med kvaliteten af den færdige ret eller faglige ambition.

Derfor ligger der heller ingen overdrivelse i betegnelsen Gourmet Sauce, det fælles navn på serien af seks nye saucer bestående af: Bearnaise, Blue Cheese, Creamy Steak, Espagnole, Hollandaise og Creamy Pepper. Alle fremstillet efter god håndværksmæssig tradition og af præcis de samme naturlige råvarer, som den gode kok selv anvender. Som for eksempel i Bearnaise Saucen. Her lyder opskriften bla. på smør, grønsagsbouillon, estragon og æggeblomme. Og ikke at forglemme Blue Cheese Saucen med 25 procent ægte roquefort–ost. Til gengæld er der hverken brugt farvestof, konserveringsmidler eller smagsforstærker, ligesom alle saucer fra OSCAR er fri for gluten og med et lavt indhold af laktose.

Som kokken ville gøre det
Fremstillingen af saucerne foregår her ligesom i det gode køkken. Blot i en noget større målestok. Ben og urter ristes på et transportbånd før de koges op i et 10.000 liter stort kar igennem 36 timer. Undervejs skummes der af, lige indtil suppen er glasklar. Til sidst filtreres den og er færdig som basis for den videre tilberedelse af de forskellige saucer.

Sparer tid og penge
Også økonomien taler for brugen af Gourmet Saucer. De sparer ikke blot arbejdstid i køkkenet, men også lagerplads, og så giver de mindre spild end den traditionelle fremstilling af saucer. Saucerne er altid klar til servering, de kan selvfølgelig smages til, og så klumper de heller ikke. Pakningen, der indeholder en liter, bevarer uåbnet saucen frisk i seks til otte måneder afhængigt af den enkelte sauce.

Gourmet Saucer fås ligesom øvrige saucer fra OSCAR hos branchens grossister. Nærmere oplysninger på www.oscar.dk.

Billedtekster:
Gourmet Sauce fra OSCAR er fremstillet efter god håndværksmæssig tradition og af præcis de samme naturlige råvarer, som den gode kok selv anvender.
 

Læs mere her

tags: Holland, økonomi, råvarer, penge, arbejdstid,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar