torsdag den 14. juli 2011

Unik mælk i Irma

Kunderne i Irma kan nu vælge en særlig mælk, der kommer fra køer på een bestemt gård, nemlig Gyrup i Thy.

Gyrup Gårdmælk produceres af Nikolai Nikolaisen, der er 7. generation på slægtsgården Gyrup, som han driver sammen med sin kone Lisbeth og 3 medarbejdere.

Udover at gårdmælken kommer fra een bestemt gård, adskiller mælken sig også på en anden måde. En karton med Gyrup Gårdmælk er modsat anden mælk ikke standardiseret. Derfor varierer fedtprocenten efter køernes kælvingstidspunkter, af årstider, vejr og foder. Det betyder, at fedtindholdet varierer, almindeligvis mellem 3,0 og 4,5 procent.

Familien er andelshavere i Thise Mejeri, og hver dag bliver den friskmalkede mælk afhentet af tankbilen. Gyrup-mælken afhentes, opbevares og behandles adskilt fra anden mælk lige fra gårdtanken på Gyrup, og til mælken er tappet på kartoner på Thise Mejeri.

?Nærhed og kendskab til produkters oprindelse er blevet vigtigere for forbrugerne i de seneste år. Flere ønsker at vide, hvor deres fødevarer kommer fra som en modreaktion mod den industrialisering, der er sket af vores fødevarer gennem de seneste generationer,? siger varechef Ghita Christiansen, Irma.

?Samtidig er der sket en meget betydelig produktudvikling, så udbudet i mælkekøleren er blevet større og mere varieret, end det nogensinde har været. Med Gyrup Gårdmælk har vi nået det helt unikke, både med hensyn til smag, naturlighed og historie,? siger Ghita Christiansen.

Gyrup Gårdmælk fås i Irma og er blandt andet perfekt til jordbær, i madlavning, i kaffen, eller bare som et glas iskold mælk.

Yderligere information: Varechef Ghita Christiansen, 5159 3890

Læs mere her

tags: bilen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar