tirsdag den 3. maj 2016

Stauning Whisky leverer malt til den nye Jacobsen Porter


Husbryggeriet Jacobsen lancerer i dag en ny Porter, der er brygget med røgmalt fra den jyske hede.Det er røgmalt fra den jyske hede, man kan smage, hvis man får fingre i Husbryggeriets nye porter, der til at begynde med kun er brygget i 20.000 liter, og har fået det enkle navn Jacobsen Porter.

"Vi har igennem en årrække drømt om at udvide sortimentet med en god fyldig porter til at matche alt fra kraftfulde kødretter til stærke oste og cremede chokoladedesserter. Vi anvendte tørverøget malt fra Storbritannien i vores Mermaid Porter fra 2013, og var ikke i tvivl om, at der også skulle tørverøget malt i den nye porter, men helst røgmalt fra den jyske hede. Det gav partnerskabet med Stauning Whisky mulighed for, og resultatet er særdeles godt", siger Brygmester Morten Ibsen.

"Samarbejdet med Stauning Whisky kom i stand takket være vores produktionsleder på Jacobsen, Michael Rahbek, der stødte på Alex Højrup Munch, som er en af stifterne af Stauning Whisky, til en ølfestival. De blev enige om, at det kunne være interessant at anvende Staunings tørverøgede malt i den nye Jacobsen Porter," siger Morten Ibsen.

Den nye Jacobsen Porter byder på en god balance mellem det forførende og kraftfulde udtryk. Duften er præget af maltens chokolade- og kaffeagtige aromaer, som toppes af et elegant strejf af røg fra den anvendte Stauning røgmalt. Porteren har en fyldig blød sødme og langstrakt bitterhed i god balance. Øllens tekstur er dyb og kompleks med indtryk af både tørhed og cremet fylde. Disse smagsmæssige egenskaber gør den nye Porter særdeles velegnet til chokoladedesserter, smagsstærke oste, simreretter og til saftige bøffer fra grillen.

Husbryggeriet Jacobsen er Carlsbergs håndværksbryggeri og er beliggende i en af Gl. Carlsbergs bygninger fra 1878. Navnet, Jacobsen, refererer til Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen. Husbryggeriet Jacobsen ligger i dag i en af de fløjbygninger, som udgjorde J.C. Jacobsens oprindelige Carlsberg og er derfor direkte forbundet med historien om Carlsberg. Bygninger blev etapevist opført i perioden 1847 til 1891, og alle bygningerne er fredet, og udgør samlet set et af Danmarks væsentligste industrimindesmærker. Bryggeriets kapacitet er 25.000 Hl øl om året, der i dag er fordelt på otte faste varianter, syv sæsonvarianter og et udvalg af såkaldte limited editions.

Vejledende udsalgspris bliver 39,95 kr.

Læs mere her

tags: Danmark, Carlsberg, Storbritannien, Vejle, 2013, chokolade, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar