mandag den 8. oktober 2012

Få æblekinder, friskluft og masser af oplevelser på Tuse Næs

Weekenden den 6.-7. oktober står Tuse Næs i æblets tegn, når Næsset byder velkommen til Æblefestival 2012. En række aktører på Tuse Næs er gået sammen om at starte Tuse Næs Æblefestival, som de håber, vil tiltrække en masse mennesker og blive en årligt tilbagevende begivenhed.

Oplevelser for hele familien på Lyngholm Landsted
Der vil være en masse oplevelser for hele familien fordelt rundt på Næsset hos de forskellige aktører.
Hos Lyngholm Landsted har de sat alt ind på at skabe gode smags og sanse oplevelser. Der vil være workshops for børnene, hvor de lærer at lave deres egne æblechips, ligesom det vil være muligt at bage pandekager over bål og få den serveret med en dejlig klat hjemmelavet æblemos. Der vil være rundvisning på ejendommen, hvor både børn og voksne kommer tæt på gårdens dyr, vi besøger bl.a fårefolden. Der vil i løbet af dagen være hyrdehundeopvisning, hvor man på helt tæt hold kan opleve, hvordan de dygtige hunde lynhurtigt får styr på en fåreflok. På Lyngholm Landsted vil det være muligt at smage og købe en række æbledelikatesser. I forbindelse med festivalen er Lyngholm landsted gået i samarbejde med Bønnen og Herligheden, der har sammensat en lækker frokostanretning med æblet i fokus, anretningen sælges og serveres på Landsted under hele festivalen. Søndag vil der være demonstration af hvordan man poder æbletræer. Selvom det ikke er rette tidspunkt på året at pode på, har vi valgt at vise det alligevel udtaler Charlotte Lyngholm, der selv har haft stor glæde af at medbringe æblegrene fra en tidligere have. På den måde kunne de få deres elskede æbletræer med, da de for 6 år siden købte landstedet på Tuse Næs.

Æblekunst og Æblemost
Udover det der kan opleves på landstedet, står også Tuse Næs Kunsthåndværk, Huset på Næsset, Gårdmosteriet, Frugthaven og bueskytterne i æblets tegn denne weekend, hvor de glæder sig til at byde velkommen til alle der vælger at lægge vejen forbi. Der vil være rundvisninger, æblekunst, malerværksted, presning af æbler, guidet tur i æbleplantagen, skydning med bue og pil blot for at nævne nogle af de mange ting, der vil foregå på Næsset. Der er sammensat et bredt program, der tilgodeser alle aldre. Tider og detaljer kan ses på aktørernes hjemmesider eller på www.lyngholmlandsted.dk
Mød Kim og hans Jyske Heste
Kim og hans dejlige spand jyske heste sørger for transporten imellem Lyngholm Landsted, Tuse Kunsthåndværk så det er muligt at opleve den smukke bakkede natur på fornemmeste vis i et behageligt tempo. Vi håber rigtig mange vil lægge vejen forbi Tuse Næs og bakke op om Æblefestivalen. Vi har alle gjort et stort arbejde for at det skal blive en god oplevelse, fortælle Charlotte Lyngholm, der opfordrer alle til at kigge forbi i weekenden. Det er vigtigt at huske kontanter, forsætter Charlotte Lyngholm, da der kan være enkle aktører og boder, der ikke tager dankort.

Festivalen vil være åben lørdag og søndag den 6.-7. oktober fra kl.11.00- 15.00, så der er rig lejlighed til at få masser af frisk luft, røde æblekinder og dejlige oplevelser.


For yderlig information

Charlotte Lyngholm
Guredevej 44
Gurede Tuse Næs
4300 Holbæk
20962030

Læs mere her

tags: kunst, Holbæk, 2012, Æblemost, æble,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar