fredag den 5. oktober 2012

Smørrebrødets historie - med portrætter af Danmarks bedste smørrebrødsrestauranter

Bad Request (Invalid URL)

Børsens gastronomiredaktør og restaurantanmelder Ole Troelsø er vild med smørrebrød. Så vild, at han har skrevet en bog, som fortæller dig alt, hvad du bør vide om Danmarks vigtigste bidrag til den gastronomiske verdenshistorie; Smørrebrødet.

Du får den spændende historie om hvordan smørrebrødet udvikler sig fra det daglige brød for den jævne dansker til at blive en celeber luksusspise i 1890 ernes København. Om dets storhedstid op gennem 1900-tallet, til dets fald i 1970 erne - og endelig til dets renæssance i dag.

Smørrebrødet kom stærkt tilbage som kulinarisk specialitet omkring 2006 i København, og nu slår det igennem over hele landet, ligesom det er begyndt at få international bevågenhed.

Her hjemme er der kommet seriøse og ambitiøse smørrebrødsrestauranter i bl.a. Esbjerg, Odense, Vejle og Århus. Disse, og en perlerække af de bedste gamle og nye københavnerrestauranter, portrætteres i bogen, med stor vægt på at lade menneskene bag smørrebrødet komme til orde.

Forfatteren Ole Troelsøe har en unik indsigt i smørrebrødsverdenen, en indsigt han har erhvervet gennem en 46 år lang kærlighedsaffære med det højt belagte smørrebrød. Det fortæller han om i bogen, hvis læser vil opleve, at smørrebrøds- verdenen er stærkt forskelligartet og facetteret.

De tider er ovre, hvor man kunne tale om en smørrebrødsrestaurant og derfor er restaurantportrætterne opdelt i kategorier som Modernisterne, Klassikerne og Den gamle skole.


Læs mere her

tags: Danmark, København, Esbjerg, restaurant, Børsen, Århus, Vejle, Odense, 2006,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar