lørdag den 6. oktober 2012

GUDP-ansøgninger for 408 millioner kroner

72 projekter har søgt om støtte for i alt 408 millioner kroner ved den netop afsluttede ansøgningsrunde til Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP). Der er 125 millioner kroner i spil, og pengene skal bidrage til at skabe grøn omstilling og vækst i fødevareerhvervet.

Bæredygtighed, innovation og vækst skal gå hånd i hånd. Derfor er jeg glad for, at interessen for ansøgningsrunden har været så flot. Det er vigtigt at få de grønne GUDP-penge ud at arbejde, både for beskæftigelsen, konkurrenceevnen og naturen. Det vil ruste Danmark til den globale konkurrence samtidig med, at klima- og miljøbelastningen bliver reduceret, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

GUDP-ordningen er en moderne erhvervsstøtteordning, der er rettet mod fødevareerhvervet. Ordningen yder tilskud til ambitiøs, forretningsorienteret nytænkning i det danske fødevareerhverv. Det skal give kreative danske iværksættere muligheden for at føre deres drømme ud i livet og skabe arbejdspladser og et grønnere Danmark.

Et af de projekter, der tidligere har fået del i GUDP-midlerne, er et grønt samarbejde mellem en frø-udvikler, der har udviklet en hvid raps, og en rapsolieproducent. Projektet gav en ekstra lækker gourmet-olie, der tilmed kræver færre sprøjtegifte, da den hvide raps ikke tiltrækker så mange skadedyr som en gul rapsmark.

Det er et rigtig godt eksempel på, hvordan vækst og grøn omstilling i fødevareerhvervet kan og skal gå hånd i hånd. Det er en kvalitetsvare, der er miljørigtig og lavet ud fra en unik viden, der måske kan blive interessant for udenlandske producenter, siger Mette Gjerskov, der selv har besøgt den hvide rapsmark.

GUDP er designet, så forskere, fødevarevirksomheder, landmænd og fiskere får støtte til at arbejde sammen om at sikre vækst samtidig med, at de løser væsentlige samfundsudfordringer som klima- og miljøproblemer.

Senest den 28. november 2012 får ansøgerne at vide, om de får støtte til deres projektforslag.

For kontakt til fødevareministeren:
Pressesekretær Morten Olsen: 25 40 88 33

Pressekontakt i NaturErhvervstyrelsen: 41 89 25 07

Læs mere her

tags: Danmark, Morten Olsen, fødevareminister, 2012, virksomhed, penge, kreativ, sprog, beskæftigelse, konkurrence, innovation, landmænd, miljø, sprøjtegift, miljørigtig, miljøproblem,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar