onsdag den 31. oktober 2012

Ulovlig hjemmeslagter afsløret i Viborg

Fødevarestyrelsens Rejsehold afslørede idag et ulovligt hjemmeslagteri i Viborg. På baggrund af en anonym anmeldelse om salg af kød rykkede Fødevarestyrelsens Rejsehold ud til en privat villa. Her var der i udhuset indrettet et opskæringslokale, som var udstyret med kødkroge, knive, en kødsav og kødhakker. Bord og vægge var i materialer, som ikke er rengøringsvenlige og på vægge, bord og gulv fandtes indtørrede rester af gammelt kød og blod.

Under kontrollen kom ejeren hjem med en slagtet gris placeret i en balje i bilens bagagerum. I bilen lå også en boltpistol, der var blevet anvendt ved slagtningen, som var foregået på den landejendom, hvor svinet kom fra. Rejseholdet påbød straks slagteren at destruere kødet og overhældte det med destruktionsfarve.

Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt okse-, svine- eller lammekød, som er slagtet af den uregistrerede hjemmeslagter på gårde omkring Viborg eller har købt kød, der er opskåret eller hakket på adressen Gylfesvej 6, 8800 Viborg, til at kassere eller returnere kødet, da dyrene er slagtet under ukontrollerede forhold og opskåret eller forarbejdet under ukontrollerede og uhygiejniske forhold. Det kan derfor ikke udelukkes, at dyrene har været syge inden slagtningen, eller at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier.

Virksomheden er varslet bøde for ulovlig slagtning, uhygiejniske forhold samt manglende egenkontrol.

Læs mere her

tags: bilen, Viborg, pistol, bakterie, slagteri, bagagerum, Fødevarestyrelsen, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar