torsdag den 13. december 2012

Marcipan bordkort til julebordet

Juletips: Julens frokoster og middage kan gøres endnu mere festlige ved at dække julebordet med personlige og spiselige marcipan navnekort, som er ganske overskuelige at lave.

Dette skal du bruge:
400 g Original Odense Marcipan
200 mørk chokolade
Hvid chokolade til pynt
Udstikker formet som juletræ, engel, klokke, nisse ovs.

Sådan gør du:
Rul marcipanen ud i en halv cm tykkelse, udstik derefter bordkortene og lad dem evt. stå i køkkenet og tørre til næste dag. Smelt og temperer chokoladen. Overtræk figurerne med mørk chokolade og pynt herefter bordkortene med hvid chokolade med gæsternes navne eller initialer.

Temperering af chokolade til julekonfekt

Du har måske oplevet, at det er lidt vanskeligt at arbejde med smeltet chokolade, og at det tager alt for lang tid, før chokoladen størkner. Problemet skyldes, at chokoladen er for varm. Det er der råd for, for den smeltede chokolade kan tempereres efter denne vejledning:

1. Kog 1 liter vand i en gryde
2. Hak chokoladen på et skærebræt
3. Tag gryden af varmen
4. Stil en glasskål over vandbadet og kom 2/3 af chokoladen i skålen
5. Lad chokoladen smelte under omrøring i ca. 10 min
6. Tag skålen af gryden og sæt den på bordet ved siden af
7. Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og lad den smelte under omrøring, ca. 10 min.
8. Nu er chokoladen tempereret og klar til brug

Beregn en størkningstid på ca. 2 timer ved 12-14 grader

Tips: På www.odense-marcipan.dk er der også en overskuelig billed- og videovejledning under "Den søde Skole".


Læs mere her

tags: chokolade, Odense,

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar