tirsdag den 12. marts 2013

Lad tequilaen indtage påskemenuen

Den nydes allerede med stor fryd af livsnydere rundt om i verden, og det er kun et spørgsmål om tid, før også vi danskere tager kvalitetstequilaen til os - og vi kan jo passende starte med at udfordre den traditionelle påskefrokost.

Silden skal lagres, ålen skal steges og laksen skal ryges. Påsken nærmer sig og mange af os vil sætte tænderne i den traditionsrige påskefrokost og væde ganerne i snaps. Men har man mod på at bryde traditionerne, kan man med fordel erstatte snapsen med en kvalitetstequila. For i modsætning til snapsen, er tequila af god kvalitet både blød og frisk i smagen og går rigtigt godt til røget fisk, æg, pølse og hvad sådan en frokost ellers indebærer.

Påske for feinsmeckere
I lighed med champagne er tequila et NOM med ganske klart definerede betingelser for produktionen. Så hvis du for alvor vil overraske gæsterne, bør du vælge en Tequila 100% Agave - en betegnelse producenterne kun må bruge, hvis de kan garantere, at der udelukkende er brugt agavesaft fra den blå agaveplante i produktionen, en produktion der i øvrigt skal foregå Tequiladistriktet i Mexico.

Særligt velegnet på påskebordet er Casa Noble Blanco, der med en duft af røde brændte peberfrugter, krydderier og et strejf af vanille minder os om, at julen varer lige til påske. Og med sin ulagrede friske og grønne agavesmag lægger den lidt luft til den fede fisk.

En anden velegnet ledsager er Casa Noble Reposado, det fylder sanserne med en duft af skovurter og en mild note af egetræ. Reposado betyder, at tequila er lagret i over tre måneder, og det giver en blødere smag, end vi kender det fra snapsen.

Sidst men ikke mindst har Aha Toro en karakteristisk let og lidt krydret smag, der leder tankerne hen på honning, nødder og ristet agave, og det er absolut luksustequila, der med sin smag byder foråret velkommen.

Tequila hitter verden over
Produktionen af tequila 100% agave oplever et kæmpe boom på verdensplan og de eksklusive 100% agave tequila-serier blevet til en stilfuld trend mange steder i verden. Så meget, at hvor produktionen i år 2000 lå på 10 millioner liter 100% agave tequila, ligger den i dag på 120 millioner. Blandt de mange trendsættere, der sætter pris på en agave-tequila, er i øvrigt skuespilleren George Clooney, der har lanceret sit eget tequilabrand, Casamigos Tequila .
Foruden at tequilaen er et festligt indslag til påskefrokosten, kan den også nydes til kaffen, i drinks og i mad. På tequilaonline.dk, der har specialiseret sig i kvalitetstequila til danskerne, findes et bredt udvalg 100% agave tequila til enhver lejlighed.

Yderligere oplysninger fås hos www. tequilaonline.dk på telefon 36 15 14 37

Læs mere her

tags: skuespiller, Mexico, krydderi, honning, kaffe, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar