tirsdag den 12. marts 2013

Danmarks største cocktail talent er fra Aarhus

Med sin sejr i juniorenes Danmarks Mesterskaber i cocktail, kan 19-årige Martin Fischer fra Sidebar i Aarhus, nu kalde sig den yngste Danmarksmester nogensinde.

Ved de netop overståede Danmarks Mesterskaber i cocktail, som blev afholdt af Dansk Bartender Laug, løb den bare 19-årige Martin Fischer fra Sidebar i Aarhus med førstepladsen i junior kategorien som den yngste vinder nogensinde.

- Jeg er utrolig lykkelig for at vinde titlen. Jeg arbejder med et ekstremt dygtigt team, og jeg var aldrig kommet så langt uden dem. Det har været en utrolig lærerig oplevelse, og jeg ser virkelig frem til at udvikle mig endnu mere som cocktail bartender, fortæller Martin Fischer.

Hos Dansk Bartender Laug, som afholder Danmarks Mesterskaberne i Cocktail er man da også begejstret for den unge Aarhusianers præstation.

- Martin leverede en virkelig flot præstation til DM. Han er den yngste vinder nogensinde, og helt klart et stort talent som vi ser meget frem til at følge i fremtiden. Aarhus har hævet deres cocktail niveau betydeligt over de seneste år, og det er vidunderligt at se dem blande sig i den internationale elite. Men generelt ser det utrolig lovende ud for Danmark, med de store talenter som findes rundt omkring på de danske barer, fortæller formanden for Dansk Bartender Laug, Helle Aslak.

Aarhus stærkt besat
At Aarhus endelig begynder at markere sig på danmarkskortet kommer dog ikke som nogen overraskelse for Christopher Lombardi, der udover at være indehaveren af den Aarhusianske restaurant og cocktailbar Sidebar, også var dommer ved DM, og er en af det danske cocktailmiljøs store ikoner.

- At de Aarhusianske bartendere nu begynder at blande sig med verdenseliten er kulminationen på det ernorme arbejde der har fundet sted i det Aarhusianske cocktailmiljø gennem de seneste 5-6 år. Dengang var vi milevidt fra den standard vi ser i dag. Nu begynder vi virkelig at vise at vi kan være med hvor det er sjovt, og vi kan da også mærke en stigende international interesse for Aarhus som en cocktail by, fortæller Christopher Lombardi.

Udover Martin Fischer beskæftiger Sidebar også Bulgariens nationale cocktail mester Vasil Rusinov, og Amerikaneren Brendan Boehning. Brendan vandt tidligere på året det Danske Mesterskab i den præstigefyldte Diplomatico Daiquiri Competition, og skal i foråret forsvare Danmark ved den verdensomspændende finale i Venezuela.

Konkurrencen gør os bedre
Konkurrence elementet er netop en af en af grundene til den store fremgang hos de Aarhusianske bartendere, hvis man spørger Christopher Lombardi.

- I starten handlede det bare om at vise, at vi sagtens kunne levere et stærkt stykke håndværk på en bar som Sidebar i Aarhus. Som vi pressede os selv, kunne vi så småt se at vi sagtens kunne være med på det Københavnske niveau, som altid har været anset som det højeste i Danmark. Det gav os selvfølgelig blod på tanden for at bevise, at det ikke kun er København der forstår sig på verdensklasse cocktails, slutter Christopher Lombardi.

Hvis man som gæst har lyst til at prøve kræfter med både Martin Fisher, Vasil Rusinov og Brendan Boehnings prisvindende cocktails, så er de alle at finde på Sidbars cocktailkort.


Læs mere her

tags: Danmark, København, restaurant, førstepladsen, Venezuela, Bulgarien, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar