onsdag den 9. april 2014

Smagsoplevelser: Testkoncept sender turister på kokkeskole i Thyborøn

Muligheden for at se, røre, tilberede og ikke mindst smage fisk er hovedelementerne i en feriepakke, som skal få børnefamilier til at bruge Grundlovsferien i Thyborøn.
Thyborøn er kendt for fisk. Derfor er fisk også det altoverskyggende tema, når Thyborøn i Grundlovsferien tester konceptet "Camping – Fisk – Grill", der er målrettet børnefamilier med lyst til at komme helt tæt på havets råvarer.

En undersøgelse fra foråret 2013 viser, at involvering af gæsterne er en grundsten i succesfulde smagsoplevelser. Det er en af grundene til, at kokkeskoler er omdrejningspunktet i feriepakken, der er udviklet i et samarbejde mellem en række turistvirksomheder i Thyborøn. I løbet af opholdet får børn og voksne i fællesskab mulighed for at lave mad over bål og i Thyborøn Campings store fælleskøkken.

- Det er vigtigt at involvere børnene på deres præmisser, for at de bliver fanget af oplevelsen. Nogle synes, det er spændende at være med til at filetere og få fingrene i fiskene, mens andre synes, det er for meget. Heldigvis er der mange andre aktiviteter at være med til , fx at ordne grøntsager og holde gang i bålet", forklarer kok Casper Frederiksen fra CF-KITCHEN, der står for kokkeskolerne.

Fiskeauktion og akvariebesøg
Normalt får turister ikke adgang til den lokale fiskeauktion i Thyborøn, men i denne weekend bliver der gjort en undtagelse. På den måde får gæsterne mulighed for at følge fiskens rejse, inden den senere lander på middagsbordet. Derudover byder weekenden på et guidet besøg hos JyllandsAkvariet.

"Camping – Fisk – Grill" er udviklet i forbindelse med et projekt, som handler om smagsoplevelser i turismen, under Center for Kystturisme og Midtjysk Turisme. Konceptet er et eksempel på, hvordan man kan arbejde med tematiserede pakkekoncepter designet til en bestemt målgruppe. Konceptet bygger på den autentiske og sanselige oplevelse, som det er at følge madens vej til middagsbordet. Samtidig er muligheden for at tilberede maden sammen som familie et efterspurgt element i den gode ferieoplevelse", forklarer projektleder på Projekt Smagsoplevelser Signe Wraae Søderberg fra Midtjysk Turisme og fortsætter: "Udfordringen ligger i de praktiske detaljer og selvfølgelig i at få solgt konceptet. Det bliver interessant at følge dets modtagelse og få testet markedsperspektivet i det her koncept, som er et af de i alt 12 koncepter i Projekt Smagsoplevelser".

Ønske om udvidelse
Konceptet testes i år, men de involverede aktører håber at kunne fortsætte konceptet fremover. Målet er, at årets test vil danne en grundskabelon, som i fremtiden kan finjusteres på baggrund af de gjorte erfaringer.

Buddet på en Grundlovsweekend i fiskens tegn blev præsenteret på februars feriemesse i Herning, hvor der blev positivt modtaget.

Kontakt for yderligere oplysninger:

Projektleder Gunhild Brynning, Navigators - tlf. 28 96 88 05 / e-mail gb@navigators.dk
Thyborøn Camping, Lars Byskov - tlf. 97 83 12 77 / e-mail info@thyboroncamping.dk
CF Kitchen, Casper Frederiksen, tlf. 28 45 49 16 e-mail info@cfkitchen.dk
Midtjysk Turisme, Signe Wraae Søderberg – tlf. 6179 5364 / e-mail: sso@midtjyskturisme.comtags: 2013, Jylland, råvarer, Herning, virksomhed, projektleder, Thyborøn,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar