lørdag den 27. september 2014

Ny dansk rom smager af Danmark

Danske Skotlander Spirits der har opnået international hæder med sin første hånd-distilleret rom, er nu klar med den første danske rom med nordisk smag, havtorn. I slutningen af marts lancerede Skotlander Spirits sin første håndlavede og danskproducerede rom RUM I og få uger efter vandt den guldmedalje ved blindsmagning i Miami, to måneder senere bronzemedalje i Madrid, så der er i sandhed tale om en prisvindende rom, der nu får en smagfuld søster.

"Håndplukkede havtorn fra Bornholm er nænsomt råsyltet og har efterfølgende trukket i den prisvindende RUM I i ganske få dage ved høj alkoholprocent, på den måde trækkes mest smag ud af bærerne", siger Anders Skotlander, der er en af folkene bag den nye havtorne-rom.

Skotlander Spirits har siden marts solgt over 700 af de i alt 1.000 der er produceret af RUM I og fået gode anmeldelser i både ind- og udland. "Vores rom er blevet helt vildt godt modtaget og det er rart med skulderklap, når der nu lægges så meget kærlighed i produkterne, alt laves ved håndkraft" siger Anders Skotlander der sammen med Anders Bilgram hos Nordisk Brænderi i Nordjylland producerer rommen.

De friske havtorn til Skotlander Spirits' nye rom plukkes af Camilla og Mads Meisner der driver virksomheden HØSTET, Danmarks første økologiske havtornplantage, de siger om samarbejdet: "Vi vil gerne producere nogle af verdens bedste havtorn og have dem ud i verden, derfor er det helt vildt spændende at vores produkt nu indgår i en rom, det forventer vi os meget af", siger de.

Skotlander Spirits producerer 1.000 flasker af den nye RUM III med havtorn der kan købes via deres egen webshop www.skotlander.com for kr. 849,- og hos få udvalgte forhandlere landet over.

Læs mere her

tags: Danmark, bronze, Bornholm, Nordjylland, udland, virksomhed, økologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar