torsdag den 30. oktober 2014

Advarsel mod kosttilskud med planten Acacia rigidula

Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugere i Danmark mod kosttilskudsprodukter, der indeholder planteingrediensen Acacia rigidula. Det sker efter, at Fødevarestyrelsen har erfaret at kosttilskud med ingrediensen, sælges på flere udenlandske hjemmesider. Hjemmesider som fremtræder som danske, men ikke er underlagt danske myndigheders kontrol. DTU Fødevareinstituttets risikovurdering peger på, at planteingrediensen Acacia rigidula kan have skadelige effekter på reproduktions- og bevægelsessystemet.

Derudover har planten Acacia rigidula et naturligt indhold af forskellige amfetaminlignende stoffer, der kan forårsage forhøjet blodtryk og i værste tilfælde give hjerneblødning.

Produkter, der indeholder planteingrediensen Acacia rigidula kan købes fra flere udenlandske hjemmesider, der er skrevet på dansk og retter sig mod de danske forbrugere.

Fødevarestyrelsen har kontaktet de pågældende landes myndigheder.

Gode råd til forbrugerne
Fødevarestyrelsen råder generelt forbrugerne til at være forsigtige ved køb på internettet

Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de kun sælges på internettet, og ikke sælges i almindelige butikker.

Vær især varsom ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, da de ikke er underlagt de danske myndigheders kontrol.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside Alt om Kost kan man finde en oversigt over kosttilskud, der er registreret hos Fødevarestyrelsen og dermed er omfattet af styrelsens stikprøvekontrol.

Læs mere her

tags: Danmark, internet, DTU, Fødevarestyrelsen, kosttilskud, blodtryk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar